DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, ülkelerinde yaşanan sıkıntılardan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyeli 570 vatandaşa; kendi müfredatlarına uygun, lise düzeyinde eğitim ve Türkçe okuma yazma dersi veriyor.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesinde hizmet veren Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli vatandaşları sınıflarında ziyaret etti. Tahmazoğlu, eğitime katılan 570 Suriyeli vatandaşın haftanın beş günü düzenli olarak araçlarla evlerinden alınarak, eğitim merkezine getirilip, tekrardan oturdukları yerlere bırakıldığını söyledi.

Tahmazoğlu, "Orada ortaokul okumuş, eğitimi yarım bırakmış gelmiş 350 öğrenciye Suriye’nin müfredatına uygun bir şekilde lise eğitimi veriyoruz. Öğretmenlerimiz, yine Suriye’den gelen, orada öğretmenlik yapan arkadaşlarımız. Biz burada organizasyon yaparak, yer tahsis ediyoruz. Suriyeli öğrenciler ve Suriyeli öğretmenler, burada sanki ülkelerindeymiş gibi normal eğitimlerine devam ediyorlar. 350 kişi burada lise eğitimi alıyor. Bunun dışında, okuma yazma, Türkçe öğrenmek için 220 kişiye okuma yazma ve konuşma eğitimi veriliyor. Öğrenenler gidiyor, yerine yenileri geliyor. Bu, sürekli devam edecek. Suriye’deki olaylar biter halkın istediği demokratik bir yönetim kurulur ve dönmek isteyen kardeşlerimiz tekrar kendi yuvalarına memleketlerine dönerler diye dua ediyoruz.” diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi’nin, kendilerine her konuda kucak açtığını ifade eden Suriyeli vatandaşlar da şunları ifade ettiler: "Ülkemizde çıkan savaştan kaçarak Gaziantep’e sığındık. Her şeyimizi orada bıraktık. Burada, Türkiye Cumhuriyeti bize çok güzel imkânlar sundu. Burada arkadaşlarımızla birlikte Türkçe eğitim görüyoruz. Çocuklarımız da inşallah ileride, eğitimden mahrum kalmadıkları için üniversiteye gideceklerdir. Bizlere bu imkanı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Ülkemize döndüğümüzde bizler bu iyilikleri unutmayız.”



Editör: TE Bilisim