İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Ülkelerindeki iş savaştan kaçarak Hatay’a sığınan ve başta gıda sektörü olmak üzere farklı alanlarda işyeri açan Suriyeliler ‘gıda güvenliği’ noktasında denetlenecek.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ev sahipliğinde il genelinde bulunan gıda işletmeleri denetleyen kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden İl Müdür Yardımcısı Avni Hatay, Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Yardımcı ve şube personelleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Mürsel Konuşkan ile belediye personelleri katıldı. Müdür Yardımcısı Avni Hatay, il genelinde 61 gıda kontrolörünün görev yaptığını ancak zaman zaman bağlı kurumlarla iletişim ve bilgi alışverişi problemi yaşandığını söyledi.

Toplantıda yapılan istişareler sonucunda Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Merkez Belediyelerce Pazar yerlerinin gıda güvenliğine dönük alt yapısının iyileştirmesine karar verilirken belediye zabıtası ve yetkililerin gayrısıhhi ve sıhhi ruhsatlandırmaya esas konularının denetlenmesi, gıda güvenliği ile ilgili hususların Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülmesi istendi.

Toplantıda ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve hayatlarını sürdüren Suriyeliler tarafından açılan gıda işletmelerine ilgili kurumlar tarafından çalışma izni verilmesi ve vergi numarası almalarının sağlanarak gıda güvenliğine dahil edilmesi istendi.

Editör: TE Bilisim