İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesinin başvurusu üzerine Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağına ilişkin soruşturma başlattı.

        Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailelerinin avukatı Mehmet Katar, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. TMK 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, başvuruyu değerlendirerek soruşturma başlattı.

        Soruşturma çerçevesinde çalışmalara başlayan savcılık, askeri savcılık, Genelkurmay Başkanlığı ve diğer ilgili kurumlardan, şehit pilotlar Hasan Hüseyin Aksoy ve Gökhan Ertan'ın otopsi raporları ile soruşturmaya ilişkin bilgi ve belge istedi.
Avukat Mehmet Katar, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca olayla ilgili başlatılan soruşturma dosyasına, 19 Aralık 2012'de şehit pilot Aksoy’un ailesi adına müdahil olma talebinde bulundu.

        Katar, Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği´ne de 21 Aralık 2012´de yaptığı başvuruda, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT´te görevli Yarbay Atınç Özkaya ve varsa diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Katar, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını amaçladıklarını belirtti.

        Öte yandan, savcılığın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma açılabilmesi için Başbakanlık'a yazı yazacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim