Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
‘Suriye için 1 Ekmek 1 Battaniye’ kampanyası kapsamında 40 yardım TIR’ından oluşan ve 1000 ton unu bölgeye götürecek konvoy Adana’dan yola çıktı.

TÜYAP Fuar alanında düzenlenen törenin ardından uğurlanan konvoydaki yardım malzemeleri, Suriye’nin Haseki, Kamışlı, İdlip, Halep, Şam, Berizur, Humus, Sahil, Rakka, Albukemal ve Hama kentlerine gidecek. TIR’ların hareketinden önce düzenlenen törende konuşan İHH Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Türkiye’den Suriye’ye bir seferde gönderilen en büyük konvoyla 1000 ton unu savaş bölgesine en kısa sürede ulaştıracaklarını söyledi. İki yılı aşkın süren savaşta 15 milyon kişinin evinin yıkıldığını aktaran Oruç, 3 bini çocuk olmak üzere 60 binden fazla insanın öldürüldüğünü, kayıpların sayısının 100 bini geçtiğini, hapishanelerde 200 binden fazla insanın bulunduğunu aktardı. 6 milyon Suriyelinin evlerini terk ederek ülkelerinin başka bölgelerine gittiğini ifade eden Oruç, 2 milyon kişinin de komşu ülkelere sığındığını vurguladı.

Suriye’deki krizin bölgedeki sınırların yapay olduğunu gösterdiğini dile getiren Oruç, “Kriz anında iki halk nasıl bir araya geldiyse, bu devam edecektir. Son dönemde Suriye’ye 400'den fazla TIR’la yardım gönderdik. Bir seferde giden en büyük yardımı da Adana’dan çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İhtiyaca baktığımızda ulaştığımız bölgelerin bir günden fazla ihtiyacını karşılamaz. Her gün bu kadar yardım gönderelim ki, çocuklar ekmek bularak gecelerini geçirsinler. Hem Türkiye halkı olarak, hem dünya Müslümanları olarak, Suriyeliler ile birlikte olduğumuzu, ümmetin bir parçası olduklarını göstermemiz gerekiyordu. Bugün de İngiltere'den Human Appeal kuruluşu ile birlikte bin tonluk bir yardım hazırlandı. Bu Suriye'nin tamamına ulaşacak. İnşallah yaz gelmeden binin üzerinde kamyonla onlara yardım ulaştırmış olacağız.” diye konuştu.

Human Appeal Genel Müdürü Osman Mukbil ise yardımların hazırlanmasından dolayı Türk halkına ve hükümete teşekkür ederek, yardımların aralıksız devam etmesini diledi. Konuşmaların ardından TIR’lar dualarla uğurlandı. Un yüklü TIR’lar gidecekleri şehirlere en yakın sınır kapısından Suriye’ye çıkış yapacak.

Editör: TE Bilisim