YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Durmuş Deveci, görevi Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’dan devraldı.

Üniversitenin Avşar Yerleşkesi'nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan eski Rektör Mehmet Fatih Karaaslan, 4 yıl önce devraldığı görevini hakkıyla yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

Rektörlüğü süresince yaptığı faaliyetleri aktaran Karaaslan, üniversitede huzur ortamının sağlanması için gayret ettiğini söyledi. Zaman, zaman zor günler yaşadığını kaydeden Karaaslan: “Huzur ortamı oluşturmak üzere çok gayret ettim. Özlük haklarını zamanında, tartışmasız verdik. Korkudan ziyade sevgi ve hoşgörü hâkim olsun istedim. Kimsenin kırılmasını arzu etmedim. Buna rağmen istemeden ya da bilmeden haksızlığa sebep olmuşsam, kırmışsam affınızı dilerim. Doğruları ve yanlışlarıyla bir dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Zor günler yaşadım. Ama aklımda hep güzellikler kaldı. Mutluyum. Görevimi huzur içinde devrediyorum.” diye konuştu.

Rektörlüğü, Karaaslan’dan devralan Prof. Dr. Durmuş Deveci ise kendisine gösterilen teveccühe layık olmak için gayret edeceğini ifade etti.

Kimseyi ötekileştirmeden kucaklayıcı bir yönetim sergileyeceğini vurgulayan Deveci şöyle konuştu: “Bu günden itibaren elimizden geldiğince oy verenleri mahcup etmemek ve vermeyenlerin de zaman içinde beğenilerini kazanarak herkesin rektörü olacağımı bilmenizi isterim. Üniversitemizin yeni rektörü olarak, başladığım ve hizmet etmek için girdiğim bu yolda, bayrağı görev sürem boyunca inşallah başarıyla taşıyacağım. İnsan memnuniyetini esas alan, kendisi ve çevresiyle barışık bir idareci profili ortaya koyacağım. Huzurlu bir ortamda çalışma imkânı sağlayan, herkesi kucaklayan, çalışma ve performansa göre teşvik ve takdir eden bir rektör olacağım.”

Konuşmaların ardından devir teslim töreni yapıldı. Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, yeni rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye cübbesini giydirdi, rektörlük mührünü teslim etti. Deveci ise Karaaslan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.









Editör: TE Bilisim