MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği, gezi ve tanıtım amacıyla Suudi Arabistanlı gazetecileri Trabzon ve Rize'ye getirecek.

        Trabzon ve Rize Valiliği, Basın-Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Trabzon İl Müdürlüğü ve Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği tarafından Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle düzenlenen gezi ile bölgeye gelecek heyet, Suudi Arabistan’ın önemli gazetecilerinden ve bürokratlardan oluşacak. 2 Mayıs’ta Trabzon’da olacak heyet, 7 Mayıs 2013 tarihine kadar bölgede kalacak. Trabzon ve Rize’de ağırlanacak Suudi gazeteci grubu, hem mesleki temaslarda bulunacak, hem de bölgenin tarihi ve turistik mekânlarını gezecek. Gezinin, Türkiye ve Suudi Arabistan'daki gazeteciler arasında bağları kuvvetlendirirken, yeni işbirliklerinin oluşumuna, her iki ülkenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasına imkan sağlayacağı belirtildi.

        BYEGM Trabzon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı, Suudi gazetecilerin bölgeye gelmesinin Trabzon ve Rize’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını inandığını belirtti.

        Kaşıkçı, "Suudi Arabistan'ın önemli gazetelerinden seçilmiş medya mensubu arkadaşlarımızın ilimize gelmesine yönelik bir süre önce başlattığımız teşebbüs başarıyla sonuçlandı. Önümüzdeki günlerde 14 Suudi basın mensubu mesleki çalışma yapmak, ilimizi tanıtmak, Arap turizmine destek olmak için ilimizi ziyaret edecekler. Her türlü hazırlığımızı tamamladık. Suudi meslektaşlarımız izlenimlerini Arap medyasına taşıyarak gönüllü hemşehrilerimiz olacaklardır." dedi.

        Sadettin Kaşıkçı, gelecekte farklı Arap ülkelerinden gazetecileri de bölgeye davet etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim