Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, sağlık çalışanlarının olumsuz şartlarda mesleklerini yaptıklarını belirterek, " Sağlığımız ve haklarımız için, halkımızın sağlığı için, bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmedik. Sayın Sağlık Bakanı bu kararımızı duyunca demiş ki; “Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum.” Bizde sağlıkta bunca sıkıntılar varken bakanımızın açıklamasına anlam veremiyoruz." dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeneniyle yazılı açıklamana yapan Dr. Başlamışlı İmadoğlu, "Gelinen noktada özelde ciro, kamuda performans baskısı varken mi işler yolunda. Yönetici/amir baskısı, kötü muamele, yıldırma, şiddet tehdidi, havasız, penceresiz, aydınlatmaları kötü çalışma alanlarında çalışıyorken mi işlerimiz yolunda acaba. İşler yolunda olduğu için mi hekimlerin polikliniklerde günde 80, 100, 150 hasta bakmak zorunda kalıyor. Birinci basamakta 2000 yerine 3600 kişiye varan bir nüfusa hizmet verilirken nasıl işler yolunda olabilir."
70 yaşında emekliliği 'müjde' diye haber veren Sağlık Bakanı'nı eleştiren Dr. Başlamışlı İmadoğlu,"Oda olarak meslekte 40 yılını doldurmuş 7 hekime Onur Plaketi vermeye karar verdik. Hepsi ile tek tek görüştüğümüzde 4 hekimimiz sağlık sorunlarından dolayı gelemeyeceğini beyan etti. 60-65 yaşındaki hekimler toplantıya katılamazken sayın bakan 70 yaşında bile çalışacak kadar sağlıklı olmamızı diliyor. İyi dileklerine teşekkür ederiz." diye kaydetti.

Gelinen noktada anayasanın yasakladığı angaryanın serbest olduğunu, namus ve şeref üzerine edilen anayasaya bağlılık yemini edenlerin yeminini unutuğunu belirten İmadoğlu, "Bu tablo biz sağlık çalışanları için de hastalarımız için de iç açıcı değildir. Halkımız için durum nasıl, peki? Sağlıkçıların çalışma şartları bu iken, hastalarımızın sağlıklı olabilmesi mümkün mü? Kim bu şartlarda iyi sağlık hizmeti aldığını söyleyebilir. Birinci basamakta çalışanlarına her gün yeni bir görev dayatmaktan vazgeçin. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Ocak ayı başından beri her cumartesi günü olduğu gibi 14 Mart’ta da aile hekimlerinin ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının nöbet direnişinin süreceğini buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz sağlık alanındaki tüm örgütler dayanışma içinde mücadelemizi “herkes için, alan için de veren için de sağlık” gerçekleşene dek sürdüreceğiz."

Editör: TE Bilisim