Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Tacikistan’ın Türkiye Büyükelçiliği ve Tacikistan’da faaliyet gösteren Şelale Eğitim Kurumları Türkiye Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen geleneksel Nevruz kutlaması, renkli görüntüle sahne oldu.
İstinye Fatih Koleji’nde düzenlenen etkinliklere çok sayıda davetli iştirak etti. Türk ve Tacik bayraklarının asıldığı salonda davetlileri Tacikçe hazırlanan “Nevruzunuz kutlu olsun” afişi karşıladı.
Nevruz kutlaması etkinliğinde söz alan Tacikistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ferruh Şaripov, Nevruz’un Türk ve Tacik halklarına hayırlı olmasını diledi. Büyükelçi Şaripov, Tacikistan’da faaliyet gösteren Şelale Eğitim Kurumları’yla birlikte İstanbul’da her yıl geleneksel olarak kutladıkları Nevruz kutlamasının kültürel bir etkinliğe dönüştüğünü söyledi.
Şelale Eğitim Kurumları Türkiye Koordinatörü Ahmet İpek ise yaptığı konuşmada, “Türkiye’de Tacikleri ve Tacikistan’ı sevenler olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Tacik Türk dostluğu için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Törende kürsüye gelen Tacik öğrenciler Nevruz temalı şiirler okudu. Törende daha sonra davetlilere geleneksel Nevruz pilavı ikram edildi.
İstanbul’da çalışan Türk okulları mezunu bazı genç Tacik işadamlarının da katıldığı törende sahne alan konuk Tacik sanatçılar ise, davetli coşturdu. Tacik öğrenciler, sanatçıların seslendirdiği hareketli parçalara danslarıyla eşlik etti.
Tören sonunda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Tacik öğrenciler Nevruz’u İstanbul’da kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını dile getirdiler. Davetlilerden Parviz Sodigzoda, Nevruz’un uluslararası bir bayrama dönüştüğünü dile getirerek İstanbul’da bu bayramı kutlamalarına imkân sağlayanlara teşekkür etti. Tacik öğrencilerden Hurşid Dauranzod ise “Nevruz’u güzel kutladık. Birlik olsun; barış olsun, bütün dünya el ele tutuşsun.” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.





Editör: TE Bilisim