Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddasıyla gözaltına alınıp, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 52 yaşındaki ilkokul öğretmeni Yüksel Kurt, evinin yakınındaki bir ağaca kendini asarak canına kıydı.

Belkent İlkokulu 3/B sınıfında öğrenim gören iki kız öğrencinin geçen pazartesi gün birbirleriyle konuşurken, “Sen de sapık öğretmen gibi misin?” demesi bir velinin dikkati çekti. Konunun üzerine giden veli, başta kendi kızı ve sıfındaki diğer kız öğrencilerin neredeyse tamamının öğretmenleri Yüksel Kuzu’nun cinsel tacizine maruz kaldığını anlatmaları üzerine şoke oldu.

Bunun üzerine sınıftaki kız öğrencilerin velileri birarayla gelip, geçen salı günü okul idaresi ve Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne durumu bildirdi. Ancak, kendileriyle ilgilenilmediğini ileri süren veliler, polise ve savcılığa gidip öğretmen Yüksel Kurt’tan şikayetçi oldu. Veliler, çocuklarını okula da göndermemeye başladı.

Şikayet üzerine savcılık, psikolog eşliğinde 14 kız öğrencinin ifadesine başvurdu. Öğrencilerin bir bölümü tacize uğradığını söylemeleri üzerine öğretmen Kuzu, gözaltına alındı. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, velilerin komplosu olduğunu ileri süren Kuzu, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EVİNİN YAKININDA KENDİNİ ASTI

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

Serbest kalan evli, iki çocuk babası Kuzu, bugün saat 08.00 sıralarında Hacı Feyzullah Mahallesi’ndeki evine yaklaşık 50 metre mesafedeki bir zeytin ağacına iple asılı durumda bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, Kuzu’nun intihar ettiğini belirledi. Kuzu’nun üzerinden ailesine yazdığı bir de intihar mektubu çıktı. Kuzu’nun mektubunda, velilerin komplosuna kurban gittiğini ileri sürüp, “Ben böyle bir şey yapmadım. Çocuklarımı taciz etmedim. İftiralar onuruma dokundu” diye yazdığı öğrenildi.

Polis ve savcının incemesinin ardından Kuzu’nun cesedi, Kuşadası Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Polis, hem taciz iddiaları, hem de intihar olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Editör: TE Bilisim