Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
Kahramanmaraş Elbistan Kapalı Cezaevi’nde, yürürlüğe giren yeni kanundan yararlanan ve işlemleri biten 10 kişi daha serbest bırakıldı. Elbistan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilenlerin sayısı böylece 31’e çıktı.

Kamuoyunda, ana dilde savunma hakkı olarak bilinen düzenlemenin de aralarında bulunduğu 11 kanunun onaylanmasının ardından başlayan tahliyeler sürüyor. Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfazevi’nde kalan 10 kişi daha tahliye edildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6411 Sayılı Yasa'nın, hükümlülerin denetimli serbestliği için aranan 'açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme' şartını askıya almasıyla 15 bin hükümlünün salıverilmesinin önü açıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinde cezaevlerinde tahliyeler başladı.

Terör suçlularının da yer aldığı Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfazevi’nde, cezasının tamamlanmasını bekleyen 10 kişi daha kanundan yararlandı ve tahliye edildi. Tahliye olan 10 kişiyle birlikte Elbistan Kapalı Cezaevi’nden salıverilen mahkum sayısı 31’e çıktı. 31 kişi arasında bir terör şüphelisi ve 30 adi suç mahkumunun bulunduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim