Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Sakarya’nın Karasu ilçesi Hürriyet köyünde bulunan bin yıllık ahşap camii ilgi görüyor. Mimari belli olmayan ve köy mezarlığı içinde bulunan camii, 2007’de onarımdan geçirilmiş. Camide metal değil tahta çiviler kullanılmış.

    Hürriyet köyü muhtarı Abdurrahman Denizhan, Evliya Celebi’nin Seyahatnamesi’nde camiden bahsedildiğini belirtiyor. Eskiden çevredeki bütün köylerin toplanıp bu camide namaz kıldıklarını ifade eden Denizhan, “Bu caminin ismi Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde geçen ve köyün kurucusu olan Kelpaşa’nın adıyla anılmaktadır. Ahşap nadide bir eser. Camide metal değil tahta çiviler kullanılmış.” dedi.

    Camii imamı Recep Gemici ise köyün çok eski bir yerleşim yeri olduğunu vurguluyor. Civar köylülerin toplanıp Kelpaşa Camii'nde namaz kılmaları sebebiyle, buranın Cumayeri yeri olarak da adlandırıldığını dile getiren Gemici, “Cami, çatısından su almaya, çürümeye başlamıştı. 2007 yılında Sakarya Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından camimiz restore edildi. Bu eser korunmalı ve gelecek nesillere aktarılmalı." diye konuştu

    Sakarya Karasu İl Genel Meclis Üyesi Nuri Haşmenoğlu, caminin halen tarihi eser olarak tescil edilmediğini dile getirerek, bir an önce tescilinin yapılmasını istediklerini kaydediyor.

Editör: TE Bilisim