Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kahramanmaraş'ta Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup partili, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili mahkemenin verdiği takipsizlik kararını adliye bahçesine siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Tepkilerini basın açıklaması yaparak dile getiren partililer, bayram sonrası savcılığa itiraz dilekçesi vereceklerini açıkladı.

BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, önceki gün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili 132 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için adliye önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan BBP İl Başkanı Hasan Kızıldağ, şunları kaydetti: "Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde şahadet şerbetini içen yol arkadaşlarının üzerinden tam 7,5 yıl geçti. Ancak bu süre içerisinde verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda faillerin yargılanarak, yargıya teslim edilip gerekli cezaya çarptırılmasını beklerken, önceki gün itibarıyla avukatlarımız ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar pilotaj hatası gerekçe gösterilerek maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir. Bu mesele ve bu dosya burada kapanmamıştır. Aksine bu mesele camiamızın ve milletimizin mahşeri vicdanında vuzuha kavuşana kadar açık kalacaktır."

Basın açıklamasının ardından partililer, yanlarında getirdikleri 'Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz' yazılı siyah çelengi adliye bahçesine bıraktı. BBP'lilerce merdivenlerin üzerine bırakılan çelenk, polislerce bulunduğu yerden kaldırıldı.

Öte yandan Adana'da da Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanlığı üyeleri de takipsizlik kararı nedeniyle Adana Adliyesi'ne siyah çelenk bıraktı.

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Cihat Can Kılınç, adliye önünde yaptığı açıklamada şüphelilere verilen takipsizlik kararını yok hükmünde saydıklarını belirtti.Cihan

Editör: TE Bilisim