Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Yayalaştırma projesi kapsamında inşaat çalışmalarının yapıldığı Taksim’de dikili olan büyük çınar ağaçları söküldü. Kökleri sarılan ağaçlar, başka bir yere dikilmek üzere TIR’larla yola çıkarıldı.

Meydanı yayalaştırma projesi ile, Tarlabaşı Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı araç trafiği yer altına alınacak. Tarlabaşı’ndan gelen araçlar kesintisiz bir şekilde Harbiye, Taşkışla, Dolmabahçe yönüne gidebilecek. Gümüşsuyu, Sıraselviler ulaşımı Mete Caddesi üzerinden AKM önü The Marmara Otel önünden yüzeyden sağlanacak. Cumhuriyet Caddesi üzerinde Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluğunda tek tünel yapılacak. Anıt etrafındaki araç trafiği, otobüs ve duraklar meydandan kaldırılacak. Gezi Parkı, AKM önü, Talimhane ve İstiklal Caddesi’ne yayalar trafik kesintisi olmadan ulaşabilecek.

Bu çalışmalar doğrultusunda inşaatın yapıldığı yerlerdeki ağaçlar, yerinden sökülmeden önce, görevliler tarafından budandı. Ağaçların yerinden sökülmesi için çalışmalar bugün başlandı. Büyük gövdeli iri çınar ağaçları dikkatle yerlerinden söküldü. Ağaçlar İstanbul’un başka yerlerinde dikilmek üzere TIR’lara taşındı.

Editör: TE Bilisim