Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Eskişehir’de iki bisikletli, sabah saatlerinde yanından geçtikleri aracın camının aralık olduğunu gördü. Şüpheliler, aralık camdan aracın kapısını açarak ilk önce araç içerisindeki 500 TL değerindeki malzemeleri çaldı. Bisikletlerine binerek çaldıkları malzemeleri bir yere saklayan iki kişi, aracın yanına tekrar geldi. Bu sefer bagajı açarak içindeki malzemeleri çaldı ve olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan bu hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Eskişehir Tepebaşı ilçesinde Şarhöyük Mahallesi Kuyulu Sokak'ta oturan Ahmet V.’ye ait 38 RD 468 plakalı aracını, gece apartmanın önüne park ettikten sonra evine girdi. Sürücü, dalgınlık sonucu arabanın sağ kapısının camını hafif aralık unuttu. Sabah saatlerinde bisikletli iki şüpheli sokaktan geçtikleri sırada camın aralık olduğunu fark etti. Bisikletleriyle arabanın etrafını dolaşan iki şüpheli, daha sonra aracın yanına bisikletleriyle yanaşarak arabanın içerisini kontrol etti. Aralık olan camı indirerek kapıyı açan iki şüpheli, ilk olarak sürücü koltuğunun yanında bulunan GPS navigasyon sistemini, müzik çalar, deri ceket ve bir miktar parayı aldı. İki şüpheli araçtan ayrılarak bisikletleriyle uzaklaştı.

Daha sonra aracın yanına tekrar gelen şüpheliler, çevreyi kontrol ederek aracın içine girdi. Aracın torpido gözünü kontrol ettikten sonra sürücü koltuğu yanında bulunan bagaj açma kolunu çeken şüpheliler, araçtan çıkarak bagaja yöneldi. Biri bagajı incelerken diğeri ise çevreyi kontrol etti. Bagajda bulduğu aktarma kablolarını ve aletleri alan şüpheliler yeniden bisikletlerine binerek kayıplara karıştı.

Araçtan çalınan malzemelerin 500 TL değerinde olduğu öğrenildi. Yaşanan olaydan sonra Ahmet V., polise başvurdu. Yapılan incelemeler ve güvenlik kamera kayıtları doğrultusunda soruşturma başlatıldı. Şarhöyük Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olaylarının ilk olmadığını söyleyen Ahmet V., mahallede güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu savundu.

Editör: TE Bilisim