İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Cemre Derneği tarafından Niğde’ye davet edilen tarihçi Talha Uğurluel 3 farklı programda Kanuni Sultan Süleyman’ın gerçek hayatını anlattı.

Niğde Saray Düğün Salonu'nda başlayan ilk organizasyonda bayanlarla buluşan Uğurluel, bazı dizilere atıfta bulunup, Kanuni Sultan Süleyman'ın yanlış aktarıldığını belirtip, "Günde 5 vakit namaz kılan birinin içki içmeyeceği bilinen bir gerçektir." dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren anlatımdan sonra sahneye Davetsiz Misafir programı ile tanınan Turgay Başyayla çıktı. Başyayla, söylediği Türkü ve okuduğu ezgilerle salona farklı bir hava kattı.

Cemre Derneği Başkanı Ayşe Şan ise konuşmasında dernek üyeleriyle bir araya gelmekden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Niğde Derbent Kültür Merkezi'nde düzenlenen ikinci konferansta ise üniversiteli gençlerle buluşan Talha Uğurluel'i öğrenciler pür dikkat dinledi. Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman'ın günümüzde nasıl yanlış anlatıldığını anlattı. Tarihin önemine değinen Uğurluel, tarihi anlamak için, tarihi güne ait değer yargılarıyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin sorularını da cevaplayan Uğurluel öğrencilerin faydalanabilmesi adına açılan Şehsuvar Akademik Kariyer Merkezi hakkında ki tanıtım filmini de öğrencilerle birlikte izledi. Şehsuvar Akademik Kariyer Merkezi’nin hızla gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmuş, gelişime ve paylaşıma açık, sosyal, mesleki ve kişisel alanda kendini geliştirmiş olan insanlara ihtiyacın artması dolayısıyla açıldığı hatırlatıldı.

Uğurluel’in son durağı Niğde Kültür Merkezi oldu. Burada Niğdeli esnaf, işadamı, işçi ve memurlar ile bir araya gelen Uğurluel bir vatandaşın şehzade Mustafa nasıl öldürüldü? sorusuyla başlayan programda Kanuni Sultan Süleyman'dan, Hürrem Sultan'a, Yıldırım Beyazıt’tan, harem kültürüne kadar merak edilen her konuya açıklık getirdi.
Tarihçi Uğurluel program sonunda hazırladığı CD’leri imzaladı.

Editör: TE Bilisim