14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Sağlık Bakanlığı bugün Tam Gün Yasası ile ilgili hazırlanan paketi açıklayacak. Hükümetin resmi açıklamasından önce basına sızan bilgilere göre hükümet Tam Gün Yasası ile ilgili 7 maddelik bir paket hazırladı.

Hükümetin Tam Gün Yasası çalışmasından hekimlere ‘özel muayenehane’ izni çıkmazken, yeni düzenlemenin akademisyenlerin sadece mesai sonrası hasta bakabilmesine olanak sağlıyor.

İşte Vatan gazetesinden alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı’nın Tam Gün Yasası konusunda hazırladığı 7 maddelik paket:

- Üniversite hastanelerinde hocalar, tam gün çalışmaya devam edecek. Ancak saat 17.00’den sonra üniversitede özel hasta bakılabilecek.

- Özel muayenehane açmak isteyen hoca, üniversiteyi bırakacak.

- Akademisyenlere gece hasta muayene etme imkanı tanınacak.

- Üniversite hocaları, ihtiyaç duyulduğunda özel hastanelerde de ameliyat yapabilecek. Ancak bu durumda üniversiteye pay verilecek.

- Sevkli hastaların ücretsiz tedavisi devam edecek. Ancak acil, yoğun bakım, kalp, kanser gibi hastalıklar için sevk aranmayacak. Bu hastalardan hoca farkı ya da herhangi bir ekstra ücret de talep edilmeyecek.

- Üniversite hastanesine sevksiz şekilde gelen hasta, doçent ya da profesör tercihi yaparsa fark ödeyecek.

İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?

- Muayene farkı doçentler için 100’yi TL, profesörler için 200 TL’yi aşmayacak.

TTB MEMNUN DEĞİL

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, bakanlığın ‘Tam Gün’ düzenlemesinden hoşnut değil. Dr. Eriş Bilaloğlu Tam Gün Yasası paketi ile ilgili “Hekimler sadece üniversite öğretim üyelerinden ibaret değil. Yapılan düzenleme sınırlı bir kesimi kapsıyor. Hocalar 17.00’den sonra üniversitede hasta bakabilecekse özel muayenehaneler üniversitelere taşınmış olacak demektir. Bu değişiklikler meslektaşlarımızı kısmen de olsa memnun edebilir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim