Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Beyoğlu’ndaki Kemankeş Karamustafa Paşa Camii’nin imam odasında yangın çıktı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi yangının 247 yıllık tarihi ahşap camiyi küle çevirmesini engelledi.

Karaköy Necatibey Caddesi Gümrük Sokak üzerinde bulunan Kemankeş Karamustafa Paşa Camisi'nin imam odasında saat 06.30 sıralarında yangın çıktı. Caminin 247 yıllık ve ahşap olması itfaiyeyi alarma geçirdi. Olay yerine Beyoğlu, Fatih ve Şişli itfaiye grupları sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Polis de itfaiyenin çalışmalarını rahat yapabilmesi için emniyet şeridiyle bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Tarihi caminin şadırvan bölümünün üzerindeki imam odasının da ahşap olması tehlikeyi ikiye katladı. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle metrelerce yükselen alevlerin camiye sıçraması önlendi. İmam odası ise tamamen yanarak çöktü. Yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, uzun süre soğutma çalışması yaptı.

Galatasaray Üniversitesi’nin Beşiktaş’taki tarihi binası yanarak kül olmuştu. Üniversitedeki yangın ile ilgili tartışmalar sürerken itfaiyenin zamanında müdahalesi 247 yıllık tarihi ahşap caminin yanmasını önledi. Yangının çıkış sebebini belirlemek için de inceleme başlatıldı.




Editör: TE Bilisim