Milliyet’in gündeme getirdiği Gümüşhane’nin Süleymaniye Mahallesi’nde yapımı süren otel inşaatı tartışmalara yol açarken Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD), konuyla ilgili çalıştay düzenledi. Çalıştaya, GÜSİAD Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Sanat Tarihçileri ve mimarlar da katıldı. Çalıştayda yapılan değerlendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Süleymaniye Mahallesi, geçmişte üç kültüre ve üç inanca aynı zaman diliminde bir arada ev sahipliği yapmış inanç ve kültür değerleri açısından üç milletin tarihsel hatıralarına şahitlik etmiş bir mekandır. Bugünkü şehir merkezine yürüme mesafesindeki yakınlığı da bölgenin yoğun katılımlı turizme kazandırılmasını kolaylaştıran bir fırsattır. Süleymaniye’nin kuzey yamacında bulunan ve uzun süre kar tutma potansiyeline sahip alanın varlığı ise inanç-kültür ve tarih turizmi yanında kış sporları açısından da bölgenin bir cazibe merkezine dönüşmesi açısından son derece önemlidir.”

‘2 KATI TRAŞLAYIN’

GÜSİAD Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Yüksel Yalçın da “Tarihi Suluhan binası yerine karkas binası dikilmiş olan butik otel projesindeki yapının, her ne kadar Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan proje onayı alınmış olsa da kat yüksekliğinin artırılmış olması, Süleymaniye Mahallesi’nin geleneksel tarihi dokusuna zarar vereceği, siluetini bozacağı aşikardır. Bu nedenle kat yükseklikleri ile artırılmış bina uygulamasının Süleymaniye’nin geleneksel dokusunu bozacağı otel binasının yükseklik oranının düşürülerek proje tadil girişimlerinin yapılmasını istiyoruz. İki katın tıraşlanıp tarihi Suluhan’ın korunması tavsiye ediyoruz” dedi.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Editör: TE Bilisim