779: İbrahim Ethem Hazretleri vefat etti.  İbrahim bin Ethem, meşhur âlimlerinden ve evliyanın büyüklerindendir. Miladi 714'de, Hicri 96'da Belh şehrinde doğup 779′da Hicri 162'de Şam’da vefat etti. İsmi, İbrahim bin Ethem bin Mansur, künyesi Ebu İshak’tır. Nesebi hazret-i Ömer’e dayanır. Bağdat, Şam ve Hicaz’da meşhur oldu. Üç kıtanın âlimlerinin çoğundan ilim öğrendi. İmam-ı Azam hazretlerinin sohbetleriyle olgunlaştı. Dinde fakih ve müctehid oldu. Rumlarla yapılan cihadlara katıldı. Arap lisanını çok fasih konuşurdu. Babası Ethem, Belh şehri padişahıydı. Kendisi Şehzade olup, tahtta oturur, avlanmayı severdi. Her türlü imkâna sahip, her istediğini yer, her istediğini giyer, her emri hemen yapılırdı. Bir yola çıktığı zaman, kırk altın kalkanlı asker önünden, kırk altın gürzlü asker arkasından yürürdü. O bütün bunları terk etmiş ve Allah Teâlâ'ya gönül vermiştir. Mübarek sözleri ve kerametleri dilden dile dolaşmış, muhabbeti hep gönüllerde yaşamıştır. Dünya sultanları unutulmuş, fakat O unutulmamıştır.

1878: Thomas Edison fonografın patentini aldı. Fonograf, sesleri kayıt ve tespit ederek istenildiğinde tekrar edilmesini sağlayan makine olup  Amerikalı  Edison tarafından 1877 tarihinde icat edilmiştir. Edison, 1878'de ise makinesinin patentini almıştır.

1881: Amerika Kansas'ta tüm alkollü içecekler yasaklandı. O dönemde Amerika’da kişi başına düşen içki tüketimi 2010 yılı rakamlarıyla kıyaslandığında 3 kat daha fazlaydı.

1932: Halkevleri kuruldu. 8 Ağustos 1951'de Demokrat Parti hükümeti tarafından kapatılan Halkevlerinde amaç; Halkın politik, ideolojik ve kültürel eğitimini sağlamaktı. Cumhuriyet Halk Fıkrası Genel Sekreteri Recep Peker, bu amacı şöyle ifade etti: "Halkevlerinin gayesi ulusu katılaştırmak, sınıfsız katı bir kitle haline getirmektir".

DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

1994: Libya'da göstermelik şeriat uygulamasına geçildi. İslami takvim uygulanmaya başlandı. Kaddafi Yeşil Kitap olarak adlandırılan kendi koyduğu kanunlarda İslam ile Sosyalizm mozaiği bir ucubeye imza attı.

1997: İran'ın Ankara Büyükelçisi Bagheri, Sincan'da düzenlenen Kudüs gecesindeki konuşmalarının ardından, artan tepkiler nedeniyle ülkesine döndü.

2001: Milli Güvenlik Kurulu'nun Çankaya Köşkü'nde yapılan Şubat ayı olağan toplantısında Başbakan Ecevit ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında Anayasa kitabı fırlatma krizi yaşandı.  Bülent Ecevit toplantıyı terk etti.

2001: MGK toplantısında Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan gerginlik, krizin ilk işaretlerini verdi. Borsa yüzde 14,6 düştü, repo faizleri yüzde 760'a vurdu. Merkez Bankası'ndan yaklaşık 7,6 milyar dolarlık döviz çıkışı olduğu iddia edildi.

2002: Ana muhalefet Partisi DYP'nin Genel Başkanı Tansu Çiller, önce Abdullah Öcalan ile ilgili dosyanın gereğinin yapılmasını, ardından idam cezasının kaldırılmasını önerdi.

2011: Balyoz soruşturması kapsamında gerçekleştirilen tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilen muvazzaf ve emekli general, amiral ve diğer subayların eşleri Ankara'da Anıtkabir'de toplandı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen sanık aileleri, yakınları ve destek için gelenler tutuklamaları Atatürk'e şikayet etmek amacıyla Anıtkabir'de buluştu.

Editör: TE Bilisim