1925: Kur'an-ı Kerim'in Türkçeye çevrilmesi TBMM'de kabul edildi.

1939: Türkiye, İspanya'daki Franco rejimini resmen tanıdı. General Franco İspanya iç savaşında Rusya'nın desteklediği Cumhuriyetçilere karşı Faşistlerin liderliğini yapmıştır. Hitler ve Mussolini Franco'ya birer uçak filosu göndererek yardım ettiler. Ayrıca 200 binden fazla Alman, İtalyan ve Arap askeri gönderilerek Faşist Franco desteklendi. 1939'da İç savaştan galip çıkan Franco, İspanya'yı 1975 yılında ölünceye kadar 36 yıl diktatörlükle yönetti.

1949: Ali Çetinkaya nam-ı diğer Kel Ali öldü. Kel Ali Atıf Hoca'yı idam eden, Şeyh Said kıyamından sonraki davalara da bakan İstiklal Mahkemelerinin yargıçlarından biridir. İskilipli atıf Hoca’ya idam kararını veren KİŞİ Kel Ali’dir.

1952: Türkiye, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı NATO'nun bir üyesi olarak Lizbon'da yapılan toplantıya ilk defa katıldı.

1953: Francis Crick ve James Watson, DNA molekülünün yapısını keşfettiler. DNA, tüm organizmalar ve bazı virüslerin canlılık işlevleri ve biyolojik gelişmeleri için gerekli olan genetik talimatları taşıyan bir nükleik asittir. DNA'nın başlıca rolü bilginin uzun süreli saklanmasıdır. Protein ve RNA gibi hücrenin diğer bileşenlerinin inşası için gerekli olan bilgileri içermesinden dolayı DNA; bir kalıp, şablon veya reçeteye benzetilir.

1964: Malcolm X yani El Hacc Malik El Şahbaz bir suikast sonucu şehit edildi.

1970: İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri Boğaz Köprüsü'nü protesto ettiler. Boğaz Köprüsü'nün temeli  gün 20 Şubat günü atılmıştı. O zamanki sol kafa İsmet ve Ecevit de dahil boğaza köprü yapıp İstanbul'un iki yakasını birleştirmeye karşıydı.

1973: Bir İsrail savaş uçağı, Libya havayollarına ait bir yolcu uçağını Sina çölü üzerinde düşürdü: 108 kişi öldü.

1974: İsrail birlikleri, Mısır ile varılan antlaşma uyarınca Süveyş Kanalının batısını tamamen boşalttılar.

1997: Sincan’da yapılan Kudüs Gecesi’nin ardından karşılıklı yapılan sert açıklamalardan sonra Türkiye ve İran Büyükelçilerini çektiler. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Çevik Bir, İran’ın terörist devlet muamelesi görmesi gerektiğini belirtti.

2005: Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın soru önergesine verdiği cevapta, son üç yılda yaklaşık 53 bin telefonun dinlendiğini açıkladı. Çiçek, iletişimin tespiti ve dinlenmesi işlemlerinin cumhuriyet savcısının denetim ve gözetimi altında yürütüldüğünü, suç unsuru tespit edilen görüşmelere ilişkin iletişim tespit tutanağı düzenlendiğini belirtti.

2006: Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hamas heyetinin Türkiye ziyaretini eleştiren muhalefet ile İsrail'e yanıt verdi. Erdoğan, Filistin'de Hamas'ın işbaşına gelmesine misilleme olarak ekonomik yaptırım uygulama kararını eleştirerek, "Filistin halkını ekonomik bir yöntemle terbiye edecek olursa bunun adı demokrasi olamaz. Bu, Filistin halkına saygısızlık olur" dedi. Hamas seçimlerde birinci parti çıkınca İsrail, Amerika ve Batılı devletler Hamas'ı dışlamış, Filistin halkının iradesine saygı göstermemişti.

2006: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi  (AHİM) verdiği bir kararla Kemalizmi eleştirmenin suç olmadığını belirtti. AİHM, "Atatürk'e hakaret" gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Yılmaz Odabaşı ile Niyazi Koçak'ın Atatürk'ü değil, Kemalist ideolojiyi hedef aldığını belirterek Türkiye'yi toplam 8 bin 450 Euro tazminat ödemeye mahkum etti.

En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz

2006: Yahudilerin katliama uğradığını inkar ettiği için ceza alanlara bir yeni daha eklendi. İngiliz tarihçi David Irving 17 yıl önce Yahudi soykırımını inkar ettiği gerekçesiyle yargılandığı Viyana mahkemesinde üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2018: AK Parti-MHP ittifak yapıyor. Cumhur İttifakı olarak adlandırılan ittifak için zemin hazırlanıyor. Siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenleme 26 maddelik kanun teklifi şeklinde, AK Parti ve MHP'nin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu.

Editör: TE Bilisim