1925: Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nda değişiklik yapıldı; Din politikaya alet edilemeyecek ve bu suç vatan hıyaneti sayılacak.  Böylelikle sözde ‘Dinin politik amaçlarla suiistimal edilemeyeceği’ hakkında kanun kabul edildi.

1932: Adolf Hitler Alman vatandaşlığına kabul edildi. Böylelikle 1932 yılında yapılacak Weimar Cumhuriyeti'nin başkanlık seçimlerine katılması mümkün oldu. Adolf Hitler, aslında Avusturya asıllı bir Almandır.

İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı

1954: Cemal Abdunnasır, Mısır devlet başkanı oldu. Abdunnasır, 15 Ocak 1918 - ö. 28 Eylül 1970 tarihleri arasında yaşadı. 1952'de yöneticilerinden olduğu Hür Subaylar Örgütü, Kral Faruk'u devirerek Orgeneral Muhammed Necib'i devlet başkanlığına getirdi. Abdunnasır, Necib'i başa getirdi lakin gölgede Mısır'ı o yönetti. Bu dönemi ara dönem olarak kullanan Abdunnasır, Necib'in halk içindeki konumundan faydalandı. Kendisi politikalarının temellerini sağlamlaştırınca 1954 yılında zaten kukla yönetim olan Orgeneral Muhammed Necib'i uzaklaştırarak iktidara geçti. İktidarı döneminde Mısırlı Müslümanları yok etmeye yöneldi. Seyyid Kutup başta olmak üzere Müslüman Kardeşlerini çok liderlerini katlettirdi. 1970'de ölünce yerini Enver Sedat'a bırakan Abdunnasır Arap Milliyetçiliğini ümmetin başına bela eden kişidir.

1964: Muhammed Ali dünya boks şampiyonu oldu. Muhammed Ali "Tüm zamanların en iyi boksörü" unvanına sahip ağır siklet boks şampiyonudur. 17 Haziran 1942'de Kentucky'de doğdu. Genç yaşta başladığı boks hayatında ilk olarak 18 yaşındayken katıldığı Roma Olimpiyatları'nda altın madalya aldıktan sonra ünü giderek artmaya başladı. 1964 yılında 22 yaşındayken, Liston'u yenip Dünya Şampiyonu oldu. Bu zaferden sonra dinini değiştirdiğini ve İslam'a geçtiğini açıkladı. Muhammed Ali ismini aldı ve çok sevdiği boks'a 1967'den 1970'e kadar ara vermek zorunda kaldı. "Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım." diyerek Vietnam savaşına gitmediği için 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Profesyonel döneminde sadece 5 kez yenilen, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu olan Muhammed Ali, 36 yaşına kadar bütün şampiyonlar için tek isim olmayı başardı ve 37'si nakavt olmak üzere 56 maç kazandı. Muhammed Ali'ye sadece bir boksör olarak bakmamak lazım. Çünkü o, kişilikli ve Amerikan Üniversitelerinde gezip İslamı anlatacak kadar davetçi bir isimdir. Muhammed Ali, şehid Malcolm X'in de arkadaşıdır.

1979: Dünyada yaşanan petrol bunalımı Türkiye'yi derinden etkiliyor. Akaryakıt karneye bağlandı, kriz had safhada. Yunanistan'dan mazot istendi, Yunanlılar, olumsuz yanıt verdiler.

1991: Varşova Paktı feshedildi.

1994: El-Halil Camii katliamı. O yıl Ramazan Ayının 15'ine denk gelen Cuma günü sabah namazını kılan müslümanların üzerine Barush Goldstien adlı bir Yahudi mermi yağdırarak katliam yaptı. 67 Müslümanın şehid olduğu 300'e yakın Müslümanın da yaralandığı bu saldırıyı; Katil Yahudi Devleti, Barush Goldstien adlı Yahudinin ferdi bir eylemi olduğu ve bu kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını açıklayarak inkar etmeye çalışsa da müslümanlar buna inanmadılar.

1994: Tatvan’da Gıyaseddin Barlak Hoca şehit edildi.

2009: Alevi bir çift, ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi kız çocuklarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulması istemiyle dava açtı. Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi, talebi kabul ederek Alevi öğrencinin bu dersten muaf tutulmasına hükmetti.

2012 : Yemen’in Yeni Devlet Başkanlığına Abdurabbih Mansur Hadi Seçildi.

Devrik Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in Yardımcısı Olan Hadi, Düzenlenen Törende Yemin Ederek Görevine Başladı.

2018: Kırmızı bültenle aranan PYD/PKK eski eş başkanı Salih Müslim Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı. Türkiye iade talep etti. Müslim 2gün sonra serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim