1922: Mısır, İngiltere'den bağımsızlığını ilan etti.

1925: Şeyh Said kıyamı dolayısıyla Meclis’te gizli celse yapıldı.

1926: İstiklal Mahkemelerinin çalışmaları 7 Eylül 1926 tarihine kadar uzatıldı.

1945: Türkiye Birleşmiş Milletler Beyannamesi'ni imzaladı.

1947: Tayvan'da halk ayaklanması büyük can kayıpları verilerek bastırıldı. Batı Pasifik Okyanusunda, doğudan ve güneyden Çin Deniziyle çevrili, Çin Halk Cumhuriyetinin güneydoğusuna düşen bir Çin ada cumhuriyeti olan Tayvan'da bu dönemde Japon işgali altındadır.

1953: Ankara'da Türkiye, Yunanistan ve Yugoslavya arasında 'Balkan Paktı' imzalandı. Bu, Ankara Paktı olarak da bilinir.

1991: I. Körfez Savaşında bir gün önce ilan edilen ateşkes imzalandı. Irak müttefiklerle ateşkes antlaşması imzaladı Irak'ın 6 ay 25 gün süren Kuveyt'i işgali son buldu.

1995: Başbakan Çiller'in mal bildiriminde yer almayan o dönemin parasıyla 7 milyar lira değerinde ikinci bir yatı olduğu ortaya çıktı.

1997: Tarihi MGK toplantısı yapıldı. Daha sonradan askerler tarafından 'post modern darbe' olarak nitelendirilecek olan bu toplantıda askerler Hükümete ve özellikle Başbakan Erbakan olmak üzere RP'lilere sert uyarılarda bulundular. Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir daha sonra yaptığı bir açıklamada 'Demokrasiye balans ayarı yaptıklarını' söyledi. Türkiye Millî Güvenlik Kurulu'nun 9 saat süren toplantısında 28 Şubat süreci olarak adlandırılan kararlar alındı. Bu kararlar, irticayı Türkiye'nin önündeki en büyük tehlike olarak saptadı. MGK'da, Atatürk ilke ve inkilablarının ödünsüz uygulanması kararı verildi.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

2002: Hindistan'ın Ahmedabad kentinde Hinduların ateşe verdiği Müslümanlara ait evlerde 55 müslüman Hindularca şehid edildi..

2007: 12 Eylül darbesinin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, bir gazetede yer alan ''Türkiye ileride eyalet sistemine geçebilir'' şeklindeki açıklamaları tepkilere neden oldu.2012 : Mısır'da 30 Yıllık Mübarek iktidarının ardından şura meclisi tören ile açıldı. Şura Meclisi Başkanlığı için tek aday olan Hürriyet ve Adalet Partisi üyesi Ahmed Fehmi, yapılan seçim sonrasında başkanlık görevine getirildi.

2014: 17 Aralık Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrab ve Bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu 5 kişi tahliye edildi.

Editör: TE Bilisim