1703: Japonya'da meydana gelen depremde 200 bin kişi öldü.

1709: Alexander Selkirk adlı bir İskoç, 4 sene 4 ay Şili sahiline 400 mil uzaklıktaki bir adada tek başına yaşadıktan sonra kurtarıldı.

Alexander Selkirk, 1676 yılında doğar. O devirde maceraperestler ve kanun kaçaklarının bir gemiye atlayıp denizlere açılması ve korsanlara katılması en popüler işlerdendir. Alexander Selkirk de öyle yapar ve korsanlara katılır. Katıldığı korsan gemisi başka korsanlarla savaşır ve bir adaya sığınmak zorunda kalır. Alexander Selkirk, burada korsanlar arasında huzursuzluk çıkararak gemiye binmemeyi, bu adada kalmayı fısıldaşır. ceza olarak korsanları kaptanı "Madem bu kadar kalmak istiyorsun, kal" der ve adada onu yalnız bırakır. böylece bu adada 4 yıldan fazla tek başına kalır ve sonuçta 2 Şubat 1709′da Duke isimli bir gemi tarafından adadan kurtarılır.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

1833: İbrahim Paşa Komutasındaki Mısır Ordusu Kütahya'ya Kadar İlerledi.        

1861: Sultan Vahdeddin Han doğdu.

1880: Cadde ve sokakların gece aydınlatılması uygulamasına ilk defa Hindistan Wabash'ta başlandı.

1918: ABD, I. Dünya Savaşı'na girdi.

1933: Adolf Hitler, Almanya parlamentosunu feshetti.

1935: İlk yalan makinesi Leonar de Keeler tarafından denendi.

1935: 1 Şubatta Müzeye çevrilen Ayasofya bir gün sonra 2 Şubatta halkın ziyaretine açıldı.

1939: Said Nursi'nin talebelerinden Barlalı Mustafa Çavuş vefat etti.

1962: 400 yıl sonra ilk kez Neptün ve Plüton aynı hizaya geldiler.

1966: Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, ABD Başkanı Johnson'un gönderdiği özel uçakla tedavi olmak için Amerika'ya gitti.

1967: Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarlığına, Başbakanlık Özel Teknik Müşaviri Turgut Özal getirildi.

1978: Milli Savunma Bakanı Hasan Esat Işık, "Ordu içinde kontrgerilla yoktur" dedi.

1982: Suriye'de katil rejim, Hama kentine yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. 40 binden fazla müslüman katledildi.

1984: Vergi iadesine ilişkin yasa yürürlüğe girdi. Böylece 1 Ocak 1984 tarihinden itibaren ücretlilerin, memurların, emeklilerin, bunların eş ve çocuklarının ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının kira giderleri hariç, ev eşyaları, yiyecek, giyecek için yaptıkları harcamalar ile eğitim ve sağlık harcamaları vergi iadesine tabi olacak.

1989: Son SSCB askeri birliği de Kabil'i terk etti. Böylece Afganistan'daki dokuz yıllık Rus işgali sona ermiş oldu.

1990: Güney Afrika devlet başkanı De Klerk, Afrika Ulusal Kongresi'ne konulan 30 yıllık yasağı kaldırdı. Aralarında Nelson Mandela'nın da bulunduğu siyasi mahkumların en kısa sürede serbest bırakılacağını söyledi.

1997: Ankara Sincan'da Refah Partili belediyenin düzenlediği Kudüs Gecesindeki konuşması nedeniyle, Türkiye, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Rıza Bagheri'yi resmen protesto etti.

2000: Fildişi Sahili Milli Takımı, Afrika Kupası'nın ilk turunda elenince, ülkenin diktatörü futbolcuların tümünü bir askeri kampa hapsettirdi.

2004: Konya'nın Selçuklu ilçesinde 11 katlı Zümrüt Apartmanı, “yapım hatası” nedeniyle çöktü, 92 kişi hayatını kaybetti.

2007: Birleşmiş Milletler İklim Raporu açıklandı. Küresel ısınmanın insan yaşamını tehdit ettiği uyarısı yapıldı

2008: Cumhuriyet mitinglerinin örgütleyicisi kadın dernekleri, bu kez de başörtüsü düzenlemesini protesto etmek için Anıtkabir'de toplandı. "2. ayın 2'sinde saat 2'de Anıtkabir'de" sloganıyla duyurulan eylem, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde düzenlendi.

2009: İtalya'nın Friuli Venezia Giulia Bölgesi'nde yer alan Pordenone kentine bağlı Azzano Belediyesinin kendi sınırları içinde Müslümanların ibadet etmesine yasak getireceği ve Belediye sınırları içinde peçe ile dolaşmayı da yasaklayacağı duyuruldu.

2010: 2003 yılında Kuzey Irak'taki Süleymaniye'de 11 Türkiye askerini tutuklanıp, başlarına çuval geçirilmesini emreden Amerikalı General Ray Odierno, Türkiye-Irak-ABD üçlü güvenlik toplantısına katılmak üzere Ankara'ya geldi.

2016: Sabancı suikastı faili, DHKP-C'li İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman 20 yıl sonra yakalandı

Editör: TE Bilisim