Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, "Bursa'da tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip, damlama sulamaya geçiş hızlı bir şekilde başladı. "dedi.

    İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, 2013 yılı İl Özel İdaresi tarımsal hizmetler konusunda yaptığı açıklamalarda, İl Özel İdaresi'nin önceliğinin kırsal alandaki hizmetler olduğunu söyledi.

    Kırsal alanda profesyonel tarımın daha iyi yapılması için sulamaya öncelik verdiklerini anlatan Akdemir, sulama konusunda dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini kaydetti. Bu alanda yaptıkları planların bir çoğunu hayata geçirdiklerini anlatan Nedim Akdemir, “Bursa olarak tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip, damlama sulamaya geçiş hızlı bir şekilde başlamıştır. Bu sistemin uygulanmasıyla su kullanımında yüzde 90'lara varan tasarruf sağlanmaya başlandı.” dedi.

    Dünyadaki toplam suyun yaklaşık bir 386 milyon kilometre küpe denk gelen yüzde 96’dan fazlasının tuzlu su olduğunu bildiren İl Genel Meclis Başkanı Akdemir, şunları söyledi: “Bütün tatlı su kaynaklarının yüzde 68’inden fazlası buz ve buzulların içinde hapsedilmiş. Tatlı suyun diğer yüzde 30’u ise yer altında. Nehirler, göller gibi yüzeysel tatlı su kaynakları, dünyadaki toplam suyun yaklaşık yüzde 1’inin yani 93 bin 100 kilometre küpünü oluşturur.”

    Bu bakımdan Bursa’da da suyun en iyi şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Akdemir, “2012 yılı programında yer alan 25 sulama tesisinden 18 tanesini tamamladık. 2013 yılında sona erecek şekilde yapımı devam eden 7 tesis ile birlikte 12 bin 243 dekar tarım arazisine sulama hizmeti ulaştırılacak.” bilgisini verdi.

    Özellikle göletlerin membran kaplama teknolojisi başarısının il dışına taştığını anlatan İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, sözlerini şöyle noktaladı: “2013 yılı yatırım programımız kapsamında da, 2012 yılından devam eden tesislere ilave olarak 7 adet basınçlı sulama tesisi ve 5 adet gölet olmak üzere tarımın hizmetine toplam 12 yeni tesis kazandırılmış olacak."

Editör: TE Bilisim