İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Mersin’in Tarsus ilçesinde, kutsal topraklara gidenler için Ulu Cami’de uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba da katıldı. Duygulu anların yaşandığı törende, Müftülüğe kayıt yaptıran 140 kişilik ilk umreci kafile yola çıktı.

Törende bir konuşma yapan Müftü Abdülkerim Akbaba, 10 günü Mekke şehrinde, 10 günü de Medine şehrinde olmak üzere, toplam 20 günlük bir program tertip edildiğini belirterek; Tarsus halkının, kutsal beldelere gitme konusundaki duyarlılığının had safhada olduğunu söyledi.

Akbaba, “O mübarek topraklara, Allah’ın Resulü'ne (sas) selam götürün. Sizler vahyin kalbine gidiyorsunuz. Sizler buradan giderken, bütün varlığınız çoluk çocuğunuz bizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyoruz. Bizlerin selamlarını Kâbe’ye, Resulullah’a (sas), Arafat’a, Uhud’a, Zemzem'e ve bütün kutsal beldelere götürünüz.” şeklinde konuştu.

Uğurlama töreninde, kutsal topraklara hareket eden umrecilerin yakınları ise sevinç gözyaşlarıyla, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdiler: “Bizden selam götürün Allah Resulü’ne (sas). Kâbe’de bizim için de dua edin.” diyerek, Allah’a ve Allah Resulü’ne (sas) olan muhabbetlerini dile getirdiler. Tarsus’tan kutsal topraklara gidecek olan umreciler, 'Allah’ın misafirleri olmaya gidiyoruz. İnşallah gidemeyen kardeşlerimize de Cenab-ı Allah nasip eder. Şu anki duygularımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ancak bunu yaşamak lazım. Yüreğimiz kıpır kıpır. Sanki esas evimize gidiyor gibiyiz.”

Öte yandan, Akbaba, Umre kayıtlarının devam ettiğini belirterek, Ramazan ayına yönelik ‘Ramazan Özel’ umre turları olacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim