Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Benekli köyünde kalp krizi geçiren 13 yaşındaki çocuk, Bitlis ve Tatvan Özel İdare ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı.

        Alınan bilgilere göre, Bitlis ve ilçelerinde 3 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Tatvan'a 8 kilometre uzaklıkta bulunan Benekli köyünün yolu ulaşıma kapandı. Köyde aniden rahatsızlanan 13 yaşındaki Mehmet Şipar’ın kalp krizi geçirdiği ihbarını alan Bitlis İl Özel İdaresi ve Tatvan Özel İdare ekipleri yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 112 Acil Servis ekipleriyle birlikte hasta kurtarma operasyonu başlatan Özel İdare ekipleri, kısa sürede köye yetişerek kalp krizi geçiren Şipar’a ilk müdahalede bulundu. Özel İdare ekipleri kalp krizi geçiren Şipar’ı hazır bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırırken, durumu ağır olan Şipar daha sonra karayolu ile Diyarbakır’a sevk edildi. Diyarbakır’da yapılan müdahalenin ardından Şipar’ın uçakla İstanbul’a sevk edildiği öğrenildi.

        Öte yandan kentte kar yağışı devam ederken, kapanan köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim