Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tuğ Ortaokulu tarafından velilere yönelik 'Veli Eğitim Semineri' düzenlendi

    Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Kaymam Murat Erkan, eğitimin ve öğretimin ailede başladığını bu yüzden ailenin eğitimli olmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Eğitim sürecinin önemi vurgu yapan Kaymakam Erkan, eğitimin 3 ayaktan oluşuğunu belirterek “Öğrencinin başarılı olması için aile, öğretmen ve öğrenci ilişkisi son derece önemlidir. Eğitim ailede başlar dedik bu yüzden ailenin eğitimin bir parçası olması gerekiyor. Bu ayaklardan biri eksik olursa öğrencide büyük sıkıntılar yaşar. Okuldaki öğretmen öğrencisine her şey olabilir ancak gerçek anne ve baba olamaz bu yüzden esik kalan bu yanın aile tarafından tamamlanması gerekir. Bunun sağlıklı yapılabilmesi içinde eğitim şarttır. Tuğ Ortaokulumuzun da düzenlemiş olduğu seminerin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Emeği geçenlere te3şekkür ediyorum.” dedi.

    Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ise eğitimin olmazda olmaz yapı taşlarından birinin öğrenciler olduğunu söyledi. Öğrencileri şekillendirenlerin öğretmenler öğretmenlerin yan faktörlerinin ise aileler olduğunu anlatan Bayar, “En değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Bir nevi çocuklarımız bizlerin yaşam kaynağıdır. Çünkü çocuklarımız yani öğrencilerimiz olmazsa ne öğretmen olur, ne milli eğitim müdürü olur ne de milli eğitim bakanı olur. Tüm bunları oluşturan faktör öğrencilerdir. Eğitim sadece akademik başarı için verilmez. Eğitimin yanında öğretimde sağlıklı şekilde verilmelidir. Bu da ilk olarak ailede başlayacağı için aileye bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor. Eğitimli olan aile çocuğunu da eğitimli şekilde yetiştirir.” şeklinde konuştu.

    Tuğ Ortaokulu Müdürü Namık Kemal Duman da, hayatın gelişmenin ve insan olmanın temelinde eğitim ve öğretim var olduğunu günümüzde de uygulanan eğitimin özellikle çocukluk dönemi ile anlam bulduğunu belirtti.

    Okul Aile Birliği Başkanı Rafet Çevik ise sürekli gelişen dünya konseptinde eğitiminde sürekli gelişip yenilendiğini ifade etti.

    Konuşmaların ardından İl Denetmeni Salih İlmen tarafından velilere “Eğitim sistemindeki aile”, Bitlis Eren Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından “Aile ve eğitim”, Tuğ Ortaokulu Rehber Öğretmeni Güzide Türk Yılmaz tarafından “Okul çağı çocuklarının özellikleri” ve Tuğ Ortaokulu Müdür Yardımcısı Güven Ayberi tarafından ise “Eğitim ve Dünya” konulu seminerler verildi.

    Programın sonunda ise Tatvan Kaymakamı Murat Erkan tarafından eski Okul Aile Birliği Başkanı Rahime Yılmaz Acet’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilisim