Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Adana’da bir çay bahçesine ait kafesli bölmede yaşayan 10 tavşanın, köpeklere parçalatıldığı belirtildi.

Çukurova ilçesinde Doğalpark’ta kafes içerisindeki tavşanların köpeklere öldürtülmesine tepki gösteren Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, ASKİ kameralarından suçluların tespit edilebileceğini söyledi. Çıtırık, Adana Valiliği’nden de hayvanların, insanların, özellikle çocukların güvenliğini tehdit eden bu durumla ilgili çalışma başlatmasını talep etti.

Toros Mahallesi’ndeki Barış Manço Bulvarı ile Turgut Özal Bulvarı arasında kalan parkta yaşanan olayın ‘vahşet’ olduğunu aktaran Çıtırık, “Doğal Parkta Kirvem Çay Bahçesine ait kafes içinde yaşayan 10 tavşan katledilmiştir. Olay öncesinde şarteller indirilmiş ve çay bahçesine ait kameralar durdurulmuştur. Çay bahçesinin yanındaki ASKİ’nin kamera kayıtlarının, olayın aydınlatılmasında önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Veysel Bildik’e ait 10 tavşanın, pitbull sahiplerince feci şekilde öldürüldüğünü düşünüyoruz. Bu bölgede büyük ölçüde güvenlik zaafı olduğu ve burada çocukların ve insanların da tehlikede olduğu açıkça görülmektedir.” dedi.

Bu bağlamda kurumlar hakkında da soruşturma açılması, görev ihmali olan kurumlar hakkında işlem yapılmasını talep eden Çıtırık, “Şehrin ortasındaki bu zavallı hayvanları koruyamayan bir güvenlik sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gereklidir. Yaşananlar insanlık adına ayıptır, utançtır, insanlık suçudur” dedi.

BÜYÜK KÖPEKLERİN PATİ İZLERİ VAR
Çay bahçesini işleten Veysel Bildik ise şunları söyledi: “Katliamı yaptıran şahıs ya da şahısların, çay bahçesine ait olan elektrik şartelini indirerek kamera kayıtlarını engellediklerini biliyoruz. Daha sonra tavşanlara ait tel kafesin kesilerek köpeklerin kafesin içerisine salınıp tavşanların parçalatıldığını, iki köpeğe ait büyük pati izlerinin bulunduğunu görüyoruz. Bitişiğimizdeki ASKİ’ye ait kamera kayıtları şu ana kadar bize verilmedi.”

Editör: TE Bilisim