AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "İsrail Devleti ve Halkı Türkiye'nin dostudur" açıklaması veCumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de ABD'de Yahudi lobilerinin temsilcilerini ağırlamasının ardından şimdi de iki ülke ortak festival düzenliyor. 9-12 Mart tarihleri arasında Tel Aviv’de, 10-13 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Sound Ports Müzik Festivali’nde, Türkiye ve İsrail’den sanatçılar iki ülkede sahne alacak.

VE TBMM'DE YAHUDİ SERGİSİ

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

TBMM'nin Mustafa Necati Kültür Evi'nde Yahudi sergisi gerçekleştirilecek. Yahudi 500. Yıl Vakfı tarafından organize edilen sergi için Meclis Başkanlığı oluruyla, TBMM'nin Mustafa Necati Kültür Evi tahsis edildi. Burada, "Çanakkale ve I. Dünya Savaşları'nda görev yaptığı ileri sürülen Musevi askerler ile Osmanlı Yahudileri" sergilenerek, Yahudiler üzerindeki kötü imaj temizlenmeye çalışılacak.

MEĞER ÇANAKKALE'Yİ BİRLİKTE KAZANMIŞIZ!

Sergiye göre, Çanakkale'de şehit düşen yüzbinlerce Müslümanın yanında 5-10 Musevi kökenli vatandaş da vardı. Türkiye'de böyle bir sergi ilk defa düzenleniyor; devletin en önde gelen kurumlarından TBMM'ce ilk defa böyle bir sergiye olur verilip, katkı sunuluyor.  Sergiye ilişkin haberlerde "Çanakkale ve I. Dünya Savaşlarında Osmanlı ordusunda savaşan ve şehit olan 558 gayrimüslim neferden 78'i Yahudi idi" propagandası yapılıyor. 

 

Editör: TE Bilisim