İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Marmaray Projesi 'Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi, İnşaat ve Elektromekanik İşi' kapsamında 1 Mart 2013 tarihinden itibaren Kazlıçeşme-Halkalı hat kesiminde banliyö tren seferlerine ara verileceğini duyurdu. Proje kapsamında mevcut banliyö sistemi de metroya dönüştürülecek.

        TCDD açıklamasına göre; İstanbul (Sirkeci)-Halkalı –İstanbul (Sirkeci) güzergâhında; banliyö trenleri, tüm ana hat yolcu trenleri bölgesel trenler ve yük tren seferleri iptal edildi. Banliyö trenleri, İstanbul-Yedikule-İstanbul arasında işletilecek. Ayrıca, İstanbul- Kapıkule- İstanbul arasında işletilen bölgesel trenler ile bu trenlere bağlantı sağlayan yolcu tren seferleri Alpullu-Uzunköprü-Alpullu arasında iptal edildi. Uluslararası Bosfor Ekspresi'nin Halkalı-İstanbul-Halkalı arası güzergahı iptal edilerek Kapıkule-Halkalı Kapıkule arasında işletilmeye devam edecek.

        Söz konusu parkurda vatandaşların mağdur olmaması için TCDD Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İETT) işbirliğinde ulaşım otobüslerle sağlanacak. İlk etapta Halkalı-Küçükçekmece arasında 15 otobüsle günlük 105 sefer,
Küçükçekmece-Yenikapı arasında ise 40 körüklü otobüs ile günlük 200 sefer yapılacak. Yedikule-Sirkeci arasında banliyö trenleri işletilmeye devam edecek. İsteyen yolcular Kocamustafapaşa ve Yenikapı İstasyonlarından bu bölgede çalışacak banliyö trenlerine aktarma yapabilecek. Bu parkurda her 15 dakikada bir tren çalıştırılacak.

Editör: TE Bilisim