MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
MHP Gaziantep milletvekili adayı Ümit Özdağ, soykırım iddiasının 100. yılı kapsamında yaptığı açıklamada, hükümetin dış politikasını eleştirerek, “Başbakan Davutoğlu’nun Erivan’da Dışişleri Bakanı olarak yapmış olduğu açıklamalarda tehcir için ‘gayriinsani’ olarak nitelendirdi. Bu özür dilemektir. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Başbakanlık döneminde birkaç dilde yayınlamış olduğu bildiride tehcirin gayriinsani olduğunu tekrarlamıştır. Bugün ise Davutoğlu ‘tehcir insanlık suçudur’ diyerek Türk milletini vebal altında bırakmıştır. Davutoğlu’nun bu açıklaması Türk milletine karşı işlediği siyasal cinayettir. Tarihi gerçeklerle ilgisi yoktur.” dedi.

MHP Gaziantep milletvekili adayı Ümit Özdağ, soykırım iddialarının yıl dönümü kapsamında açıklamalarda bulundu. Ermeni konusunda detaylı çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaları devlet yetkililerini sunduğunu belirten MHP’li Özdağ, gerekli adımın hala atılmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğu tarafından yapılan açıklamaların ardından, 1915’te gerçekleşen olaylardan Türk milletinin sorumluymuş gibi bir atmosfer oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Özdağ, şunları kaydetti: “Tür Devleti ve Türk Milleti herhangi bir soykırım eyleminde bulunmamıştır. Türk milleti nefsi müdafaa içerisinde Rus ordusu ile işbirliği yapan tebaasının bir bölümünü topraklarının bir bölgesinden almış, diğer bölgesine nakletmiştir. 1942’de ABD tarafından Pearl Harbor Saldırıs üzerine Japon vatandaşlar yaşadıkları kasabalardan alınarak belirli yerlere toplanmasından hiçbir fark yoktur. Tek fark ABD, Japon vatandaşları toplama kampında bir araya getirirken, Osmanlı ise toplama kampında tutmamıştır. Bugün ise Davutoğlu ‘tehcir insanlık suçudur’ diyerek Türk milletini vebal altında bırakmıştır. Davutoğlu’nun bu açıklaması Türk milletine karşı işlediği siyasal cinayettir. Tarihi gerçeklerle ilgisi yoktur.”

Cumhurbaşkanı, seçimler yaklaştıkça seçmenin AK Parti’den nasıl koptuğunu görüyor ve anayasayı da çiğneyerek milliyetçi tonlu açıklamalarla seçmen kayışını durdurmaya çalışıyor. Hükümet batıdan gelen saldırılara karşı teslim olma sürecine girmiştir. Başbakan’ın kendisine baş danışman olarak seçtiği Etyem Mahçupyan, Papa’nın sözde soykırım açıklaması üzerine ‘bu açıklama geç bile kaldı’ diyerek nerede olduğunu belli etmiştir.

Soykırım iddialarını kabul eden ülke sayısının 21 olduğunu hatırlatan Özdağ, hükümetin Türk milletine karşı yapılan saldırılara teslim olma psikolojisi içerisinde hareket ettiğini vurguladı.

'SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ YERİNE GECEKONDU TÜRBE YAPILDI'

Hükümetin toprak kaybetmeyi alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Özdağ, “IŞİD ile çatışmamak için devletimizin kurucusunun dedesinin, İstiklal Harbi sırasında dahi asker göndererek koruduk. Bugün yeni Türkiye ne yazık ki türbeyi yıktı, toprakları terk ederek sınırımızın hemen yanı başında bir gecekondu türbe inşa etti. AKP’nin Türk dış politikasında toprak verme gibi bir alışkanlığı olduğunu görüyoruz. Merak ediyoruz, İmralı’da Öcalan ile yapılan görüşmelerde ne konuşuluyor?” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim