Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir devletin kendi hür teşebbüsüne düşman olamayacağının altını çizerek “Bu tehdit herkese yöneliktir. Hani batmıştı bu? Batmışsa yönetim kurulunu bu belgeleri vermesine kadar yönetimi değiştirmekle ilgili kararı niye alıyorsun?” diye sordu. Vural, “Bugün geldiğimiz noktada sübjektif olarak hareket edilmesi bu riskin her bir banka üzerinde olacağını ortaya koyuyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Bank Asya yönetimine polis baskınıyla el konulmasına, “Bu kadar düşmanlık olmaz” diyerek tepki gösterdi. 18 Eylül 2014 tarihinde “Bu banka batmış zaten” diyenlerin olduğunu hatırlatan Vural, “Sadece bazı evrakları vermediler diye yönetim kuruluna el koyması aslında devletin bir batırma operasyonu yapmak istediğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tehdit herkese yöneliktir. Hani batmıştı bu? Batmışsa yönetim kurulunu bu belgeleri vermesine kadar yönetimi değiştirmekle ilgili kararı niye alıyorsun? Demek ki, devletin bir takım yerleri sırf kendilerini eleştiriyor ya da husumetle ‘hür teşebbüsü istediğim gibi yok ederim’ anlayışı içinde hareket etmiştir.” diye konuştu.

“DEMOKRASİNİN CANINA OKUDULAR, ŞİMDİ MİLLETİN BİRİKİMLERİNE HAMLE YAPIYORLAR”

Banka’ya yönelik yapılan operasyonda polis birimlerin olay yerine getirilmesini de eleştiren Vural, “Hukukun, demokrasinin canına okudular, şimdi de ekonomiye, milletin birikimlerine önemli bir hamle yapıyorlar. Bütün bunları dikkate aldığımızda, polis baskınlarıyla BDDK sadece bazı belgelerin tevdi edilmesiyle yaptığı bir işlemi polis mekanizması ile yapıyorsa Türkiye’de hukukun uygulanma gücü kalmamış demektir. Üzüntü verici bir tablodur.” dedi.

“RÜŞVET VE YOLSUZLUĞUN ORTAYA ÇIKTI DİYE”

Bank Asya’nın açılışındaki kurdele kesiminde Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül’ün hazır bulunduğuna dair fotoğraf ve görüntü paylaşan Oktay Vural, “Allah’ım, Bank Asya’nın açılışını yapanlar bugün kapanması için çabalıyorlar. Omurgasızlık! Bu kadar düşmanlık olmaz! Rüşvet ve yolsuzluğun ortaya çıktı diye bunu ortaya çıkaran herkesi düşman olarak gören, bunun hesabını ver önce sen.” diye konuştu.

“BİR DEVLET KENDİ HÜR TEŞEBBÜSÜNE DÜŞMAN OLMAZ”

BDKK’nın Bank Asya’nın batmasından dolayı el koymadığına dikkat çeken Oktay Vural, “Demek ki, yalan atmışsın. Bir devlet kendi hür teşebbüsüne düşman olmaz. Dün Türk okullarını methediyorlardı bugün neler söylüyorlar. Bu tablo şunu ortaya koyuyor; bu tehdit hepimize yöneliktir. Bu tehdit millete yöneliktir.” diye konuştu.

“SÜBJEKTİF HAREKET EDİLMESİ RİSKİN HER BİR BANKA ÜZERİNDE OLACAĞINI ORTAYA KOYUYOR”

Yapısal olarak kurallarıyla oluşturulmuş bir bankanın kurallar dışında, spekülasyon ve manipülasyonlarla içinin boşaltmaya çalışmanın doğrudan doğruya Türk ekonomisinin çökertmek anlamına geleceğini kaydeden Oktay Vural, “Biz BDDK’yı kurarken, objektif olarak kuralları getirirken bu kurallar uygulansın, sübjektif hareket edilmesin istedik. Ama bugün geldiğimiz noktada sübjektif olarak hareket edilmesi bu riskin her bir banka üzerinde olacağını ortaya koyuyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim