Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı'nın televizyon dizileri üzerinde yaptığı bir araştırma dikkat çekici sonuçları ortaya çıkardı. Dizilerdeki araç kullanma sahneleri üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre sürücülerin emniyet kemeri takmadığı ve cep telefonuyla konuştukları belirlendi.

Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, Kuzey Güney, Yalan Dünya, Zengin Kız Fakir Oğlan, Hızır Ekip, Lale Devri, Farklı Desenler, Huzur Sokağı başta olmak üzere toplam 40 televizyon dizisi üzerinde trafik kurallarına uyup uyulmadığı konusunda bir araştırma yaptı.

Emniyet kemeri takma duyarlılığının en yüksek olduğu dizi yüzde 83,3 ile TRT'de yayınlanan 'Şubat' adlı dizi çıktı. Bu diziyi yüzde 81 ile Star televizyonunda yayınlanan Hayatımın Rolü takip ederken; arkasından Atv'de yayımlanan Alemin Kralı, Kanal D'de yayınlanan Yalan Dünya geliyor. Polisiye dizi olarak bilinen ve Kanal D'de yayımlanan 'Arka Sokaklar' isimli dizi ise yüzde 7,1 ile emniyet kemeri takma konusunda son sırada yer aldı.

Araştırma, topluma trafik kurallarına uyma konusunda örnek olması gereken film yıldızlarının bu konuda geride kaldığını gösterdi. Bazı televizyon dizilerinde ise trafik kurallarının hiçe sayıldığı belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre 'Ağır Roman Yeni Dünya, Kanıt, Kayıp Şehir, Kurtlar Vadisi Pusu, Leyla ile Mecnun, Öyle bir Geçir Zaman Ki ve Sakarya Fırat' adlı dizilerde oyuncular araç kullanırken hiçbir şekilde emniyet kemeri takmıyor.

ARAÇ KULLANIRKEN CEP TELEFONUYLA KONUŞULUYOR

Araştırmanın bir başka dikkat çekici sonucu ise dizilerde sürücülerin araç kullanırken cep telefonuyla konuşmaları oldu. 'Emirin Yolu, Behzat Ç., Beni Affet, Yalan Dünya, Yer Gök Aşk, Hayat Devam Ediyor, Arka Sokaklar, Kurlar Vadisi Pusu' adlı dizilerde de oyuncuların araç kullanırken sık sık telefonla görüşme yaptığı tespit edildi.

        'Hayatımın Rolü, Kuzey Güney, Lale Devri, Deniz Yıldızı, Suskunlar ve Unutma Beni' isimli dizilerde sürücüler araç kullanırken telefonla görüşme yapmıyor. Telefonla konuşmaları gerektiği hallerde araç durdurularak görüşme yapılıyor. Telefon görüşmelerinin bir kısmının da kulaklıkla yapılması dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilisim