MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Bursa ve Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışmayla, aile boyu dolandırıcılık yapan 4 kişi yakalandı. Zanlıların dolandırıcılık için kullandığı yöntem bu kadar da olmaz dedirtti.

Bursa’da Hüseyin İ. (43) ve ayrılmasına rağmen birlikte yaşadığı eski eşi Hülya D. (37) ile oğulları Umut İ. (20) ve Hülya D.’nin yeğeni Melike D.(23) televizyonlarda yayın yapan müzik kanallarına bıraktıkları telefonları ile birçok kişiyi dolandırmaya başladı. Zanlıların dolandırılan çoğunluğunun bulunduğu Yozgat’tan yaklaşık 15 mağdurun müracaatı ile soruşturma başlatıldı. Asayiş Şubesi ekipleri, paranın Bursa’daki bankamatiklerden çekildiğini tespit etti. 4 aylık takibin ardından zanlılar bu sabah yakalandı. Zanlılarla birlikte bu işte kullanıldığı tespit edilen 7 cep telefonu ile değişik GSM şirketlerine ait onlarca açık hat sim kart ele geçirildi.

Yaklaşık bir yıldır bu şekilde yüzlerce kişiyi dolandırdıkları belirtilen zanlıların son 3 günde 3 bin TL para dolandırdığı öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından, ‘Birlikte suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına fuhuş vaadi ile dolandırıcılık yapmak, dolandırıcılık yolu ile haksız kazanç elde etmek ve başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak’ suçlarından adli makamlara sevk edildi. Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılar adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada zanlılar adliyeye götürülürken sabıkalı olan Hüseyin İ. ile eski eşi Hülya D. ve uyuşturucudan kaydı bulunan oğulları Umut İ.’nin rahat tavırları dikkat çekti. Sabıkası bulunmayan Melike D. ise basın mensuplarının görüntü alması karşısında yüzünü gizlemeye çalışırken gözyaşı döktü.

“ARADIĞI KİŞİYLE DAHA SONRA BAŞKA BİRİYMİŞ GİBİ TEKRAR KONUŞUYOR”

Uydulardan yayın yapan televizyon kanallarına numarasını yazdıran Hülya D. arayanlarla fuhuş amaçlı anlaşıp, hangi şehirlerde oturduklarını sorduktan sonra başka bir telefon numarası vererek buluşacağı bayanla konuşmasını istiyor. Verdiği numarayı arayan kişi ile başka bir bayanmış gibi yine kendisi konuşan Hülya D. bu kişiden en yakın özel bir bankaya giderek para yatırmasını talep ediyor. Hülya D. şubeye giden kişinin öncelikle bankamatikte hesap numarasız ve kartsız işlem menüsünden para yatırmasını istiyor. Şahsın güvenini kazanmak için de gönderici menüsüne kendi vereceği TC kimlik numarası ve telefonunu yazarken, alıcı adresine ise şahsın kendi TC kimlik numarası ve telefonunu yazması gerektiğini söylüyor.

Parayı yatırdığında bir bayanın kendisiyle buluşacağını belirten Hülya D. aksi durumda şahsın yatırdığı parasını geri alabileceğini belirtiyor. Banka tarafından alıcıya gönderilen şifrenin sadece mağdur tarafından bilindiği için hiçbir sakıncanın olmadığı belirtiliyor.

İstenilen şekilde 150 ila 200 TL arasındaki parayı bankaya yatıran şahıs, bankamatik önünde gelecek bayanı beklerken, bu sırada gönderici telefonuna gelen veya daha önceden öğrendiği mağdur alıcı TC kimlik no su ve telefonundan yola çıkan Hülya D. diğer zanlıları bankamatiklere gönderiyor. Bankamatiğe giden diğer zanlılar ise mağdur adına bilerek on kere yanlış şifre giriyor. Bunun üzerine hesabı bloke eden banka, göndericiye yeni bir 4 haneli şifre gönderiyor. Kendi telefonlarına gelen şifre ile bankadan parayı çeken dolandırıcılar, bu yöntemle birçok insanı dolandırarak ortadan kayboluyor.

Editör: TE Bilisim