Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Tekirdağ’dan Çanakkale Savaşları’nın 98’inci yıl dönümü törenlerine katılmak için 14 Mart tarihinde yolan çıkan 57’inci Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri, Keşan’dan kendilerine katılan 27’inci Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri ile birlikte Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

Tekel Meydanı’nda yapılan törende konuşan Kaymakam Bekir Dınkırcı, Türk insanının dün de, bugün de, yarın da, devleti ve milletinin beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyduğunu, koymaya da devam edeceğini belirtti.

Tarihe sahip çıkıp, bu vatanın nasıl kazanıldığını gelecek nesillere aktarmamız gerektiğine de işaret eden Dınkırcı,”, Birlik ve beraberlik içersinde bölünmez bütünlüğümüzü korumak zorundayız. Ben bu gösterilen iradeye yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Şehit ve gazilerimizin hepsini minnet ve rahmetle anıyorum. Tek bir şeye ihtiyacımız var. Diri olacağız, iri olacağız, bir olacağız.Bunun içinde bilimin ve ilimin ışığında çalışmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da elinde bir şehidin kemiği ile yaptığı konuşmada, Kanlısırt'ta 57. ve 27. Alay için bir anıt yapılması gerektiğini belirterek,”Keşan’da konuşlu bulunan 27. Alay’ın ise henüz bir şehitliği yok. Bunun içinde çalışma başlattık.”

27. Alay Komitesi adına konuşan Hakan Eşme’de düşmana ilk kurşunu atan 27. Alay’ın ardından 57’inci Alay’ın Çanakkale'ye ulaşarak savaşa katıldığını bildirdi.
Daha sonra 57.ve 27. Alayları temsil eden yürüyüşçüler, Gelibolu’ya doğru yola çıktılar.

Editör: TE Bilisim