MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın ziyaret ettiği 28 Şubat tutuklusu eski Jandarma Genel Komutanı emekli Korgeneral Teoman Koman, cezaevinden çok sert bir çıkış yaptı. Teoman Koman hakkındaki suçlamalara sitem dolu yanıt vererek “Bilseydim 50 Euro verir PKK’ya katılırdım”ifadesini kullandı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Sincan Cezaevi’nde ziyaret ettiği emekli komutan Teoman Koman’ın sağlık durumunun çok kötü olduğunu ifade ederek kendi hayatını idame ettirecek durumda olduğunu belirtti.

Teoman Koman'ın kendisine "Önce evlad-ı Fatihan'dık, sonra evladı müdafidan olduk. Son geldiğimiz noktada evlad-ı perişan olduk" dediğini aktaran Türkkan, "Sayın Koman, 'Bilseydim 50 euro verip, poşuyu takar, PKK'ya katılırdım. Dağa çıkardım, gelip barış elçisi olurdum. 80 yaşında vatan haini oldum' diyor" dedi.

28 Şubat operasyonunun 5. Dalgasında gözaltına alınan Dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman' hep devletin ‘derin’ yüzü olarak tanıtanlar az değildi. Herkes Jitem’in gerçek kurucusu olarak onu işaret etti ama sonuç elde edilemedi.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

‘JİTEM'İ DUYDUM'

22 Ekim 2012 tarihinde Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren Koman, Ergenekon'u değil Jitem'i duyduğunu söylemişti. Dava sanıklarından emekli albay Arif Doğan’ı tanımadığını belirten Koman, “Doğan’ı gördüm ama hiç konuşmam yoktur. Doğan ile fikir alışverişim yoktur” demişti. Başkan Özese’nin, “Arif Doğan JİTEM’i kurduğunu söylüyor. Bilginiz var mı?” sorusu üzerine Koman, “Bu konuda bir bilgim yok. Bazı kişiler JİTEM’i kurduğunu söylüyor ama JİTEM’in yaptığı faaliyetlerden de haberim yok” cevabını vermişti.

Editör: TE Bilisim