Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Amasya’da kuvvetli yağış tarım arazilerini olumsuz yönde etkiledi. Kuvvetli yağış sonucunda Tersakan Irmağı'nın taşması sonucu Suluova ilçesine bağlı Yüzbey, Saygılı ve Kurnaz köylerindeki ekili araziler sular altında kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Su İşleri (DSİ) 73. Şube Müdürü Erhan Bolatçı, 17 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde Tersakan Irmağı'nda yükselme gözlemlediklerini ve öğlen sonu gibi su seviyesinin yükseldiğini tespit ettiklerini belirtti.
Tersakan Irmağı'nın Uzunoba köyü arazilerini yanındaki setlerin zayıf olduğu bölümlerden taşkın olduğunu ifade eden Bolatçı, geç saatlere kadar su taşkınlarını önlemeye çalıştıklarını ve saat 02,00 gibi suyun taştığı yerlerin önünü kestiklerini ve halen çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bolatçı şunları kaydetti; “Köylülerimizin dediği gibi bin 500 dönüm arazinin her yeri sudan etkilenmedi. Etkilenmeme şu şeklide ifade edilebilir. Söylenen bin 500 dönümlük arazinin yüzde 70’i buğday ekili arazidir, dolayısı ile sudan etkilenmedi. Daha çok yeni ekilmiş olan soğan, şeker pancarı olan arazilerdeki sun kalan bölümleri zarar görmüş olabilir. Net bilgiler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar sonunda belli olacaktır."

Editör: TE Bilisim