Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan teröristlerden Erkan Benli'nin eylemlere katılmadığı yönündeki açıklamalarını, gençlere terör örgütüne katılmaları çağrısı yaptığı kendi videosu yalanladı.

27 Mayıs'ta Yenişehir Mahallesi Tunç Caddesi üzerinde teslim olan 3 erkek teröristten biri olan 'Civan' kod adlı Erkan Benli, teslim olduktan sonra yaptığı açıklamada, kendisinin sivil olduğu eylemlere katılmadığı yönünde ifadeler kullandı.

Benli, şunları söyledi: "Ben herhangi bir incitme ya da devlete karşı bir kinliğim ya da herhangi bir kötü bir sözüm olmadı. Ben bir sanatçıyım. Yeri geldiğinde Türk Halk, Türk Sanat Müziği olsun eğitiminden geçmiş biriyim. Yeri geldiğinde Türk, yeri geldiğinde Kürt halkının yanında oldum. Amaç kolektif bir yaşam ortamında huzurlu, kardeşçe, barış içinde yaşamak. Okuduğum kitaplardan yaptığım çözümlemelerden eğer gökyüzü mavi ise mavini simgesi barıştır. İnsanın canı o kadar ucuz değil. Eğer bu barış haritası üzerimize geldiyse bunun altında beraberce yaşayalım."

Ancak Benli'nin bir video paylaşım sitesinde paylaştığı görüntüleri, teslim olduktan sonraki açıklamalarını yalanlıyor. Benli, 16 Nisan tarihli bir videoda gençleri örgüte üye olmaları çağrısında bulunuyor.Cihan

Editör: TE Bilisim