İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başarı Ödülleri için son tarih 30 Ocak Cuma. Adaylar bu tarihe kadar başvuruda bulunabilecek.

TGC’nin 55 yıldır düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri için başvurular devam ediyor. . Basın, televizyon, radyo ve internet gazeteciliği dallarında verilen ödüllere başvurular 30 Ocak 2015 Cuma günü sona erecek.

TGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri ''Basın'' kategorisinde ''Haber (Siyasal, ekonomi, çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat, spor)'', ''Köşe yazısı'' kategorisinde ''Araştırma (Tek ya da seri)'', ''Röportaj-söyleşi'', ''Spor (köşe yazısı)“, “Sayfa düzeni (Birinci sayfa, iç sayfa)'', ''Karikatür (Seri-Bant dahil)'' ve ''Fotoğraf'' dallarında verilecek.

''Televizyon'' kategorisinde ''Televizyon Haber'', ''Haber Programı'', ''Belgesel'', ''Kültür-Sanat Programı'', ''Spor Programı'' ve ''Kamera Çalışması'' dallarında, ''Radyo'' kategorisinde ise ''Haber” ya da “Program'' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek.

İnternet Gazeteciliği kategorisinde verilecek ödüller ise haber sitesinin düzenlenmesi, kullanım kolaylığı, görselliği ve içerik zenginliği gibi özelliklere göre belirlenecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ödüller, TGC üyelerine, Sarı Basın Kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayı ile belgeleyen Sarı Basın Kartı taşımayan gazetecilere açık.

Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamıyorlar. Her aday, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerine bir dalda ve bir eserle katılabiliyor ya da önerebiliyor. Eserlerin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uygun olması gerekiyor.

Kendi eserini öneren aday, bir ekip içinde de görev yapmışsa ekip dışı tutuluyor. Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları zorunlu tutuluyor.

Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumluların önerisiyle gerçekleşiyor. Yönetmeliğe uygun olmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmıyor.

NASIL BAŞVURULUYOR?

Başvurunun; adayların öz geçmişlerini ve çalışmalarını belirten 8 adet bilgi yazısı, 2 adet fotoğraf ve başvurdukları yapıma esas yazılı metin özetleriyle (Televizyon ve radyo için) yapılması zorunlu.

Gazetecilik için 8 adet (Bir asıl, 7 fotokopi ), Radyo için 8 adet USB Flash Bellek veya CD, Televizyon için 8 adet USB Flash Bellek’e (video dosyaları MP 4 uzantılı, (h264 codec), video bitrate değeri en az 5000 olmalı) veya DVD’ye kaydedilmiş görüntü ulaştırılması isteniyor.

İnternet Haber Sitesinin ödüle aday gösterilen bir önceki yılın 15 Aralık tarihi ile ödülün tarihini taşıyan yılın 15 Aralık günleri arasındaki bir günlük yayınının 8 adet USB Flash bellek olarak ulaştırılması gerekiyor. Adaylar, son katılma gününü beklemeksizin eserleri yayınladıktan hemen sonra da yarışmaya başvurabilirler.

BAŞVURU DOSYASINDA OLMASI GEREKENLER

Adaylar, adlarını, soyadlarını, eserin yayınlandığı gazete, dergi, ajans bülteni, TV ve radyo ile yayın tarihi, eserin başlığı, katıldığı dal ile ilgili bilgileri açık bir biçimde belirtmek zorunda. Türüne uymadığı için yarışma dışı bırakılan yapıtlardan Seçici Kurul sorumlu değil. Adayın, sarı basın kartı numarası ve düzenlenme tarihi belirtilmeli, kısa bir özgeçmişi ve bir vesikalık fotoğrafı başvuruya eklenmeli. Basın Kartı taşımayanlar için ilgili yasaya göre çalıştığını belgeleyen yayın organı yetkilisinin yazısı gerekli.




Editör: TE Bilisim