Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, sürekli basın kartı taşımaya hak kazanmalarına rağmen kartları verilmeyen gazetecilere destek vereceklerini söyledi. Güneş, "Bu yılki toplantıda meslektaşlarımızın basın kartlarını sorun olmadan vereceğimizi umuyorum." dedi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEG), aralarında tanınmış medya yöneticileri, yazar ve televizyoncuların da olduğu değişik basın kuruluşlarından 94 gazetecilerin sürekli basın kartlarıyla ilgili komisyon kararını onaylamamıştı. Basın Kartı Komisyonu, bu yıl 17 ve 18 Austos'ta iki toplantı yapacak. Komisyonda gerekçe gösterilmeden kartları verilmeyen gazetecilerin durumu da görüşülecek.

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, aynı konunun komisyonda tekrar gündeme geleceğini söyledi. Kartların verilmemesinin bir hak ihlali olduğu mesajını BYEG ile paylaştıklarını söyleyen Güneş, “Tam bir gerekçe paylaşılmadan toplantı bu tarihe kaldı. Önce genel seçimlerin yapılması beklendi, ardından da Basın Kartları Komisyonu üyeleri yeniden seçildi. Çok dosya biriktiği için 17 ve 18 Ağustos tarihinde 2 toplantı yapacağız. Toplantıda meslektaşlarımızın basın kartlarını sorun olmadan vereceğimizi umuyorum. TGC adına 94 meslektaşımızın sürekli basın kartlarını almaları yönünde oy kullanacağız. Komisyon üyelerinin de farklı düşünmedikleri kanaatindeyiz” ifadesini kullandı.

Sürekli basın kartları engellenen gazeteciler arasında; Kanal D'de haber sunucusu 5N 1K programı yapımcısı Cüneyt Özdemir, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni-Radikal yazarı Murat Yetkin, Reuters Türkiye Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, TRT Haber Haber Koordinatörü Kezban Bülbül, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Zaman GYY Yardımcısı Mehmet Kamış, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Yeni Şafak Gazetesi eski Washington Temsilcisi Ali Akel, Aydınlık Gazetesi yazarı Hacer Şule Perinçek,Murat Öztek, CNN Türk'ten Kemal Yurteri, Akşam Gazetesi'nden Abdurrezzak Oral, Mizah yazarı Rıfat Yörük ve Fanatik Gazetesi'nden Mahmut Serkan Akcan gibi birçok gazeteci bulunuyor.

Editör: TE Bilisim