En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) görevlilerinin Taraf gazetesinin yazı işleri katında inceleme yapmasını eleştirdi. TGC’den yapılan açıklamada, “Son zamanlarda iktidara muhalif gözüken gazetelerde denetimler sıklaştı. SPK’nın objektif bir denetim mekanizmasını işlettiğini kamuoyu ile paylaşması gerekir." denildi.

SPK görevlileri dün Taraf gazetesinin yazı işleri katında incelemelerde bulunmuş, toplantı öncesi yazı işleri masasına oturmuştu. Basın meslek kuruluşları, SPK’nın bu tavrını muhalif basını sindirmeye yönelik girişim olarak değerlendirdi.

TGC de konuyla ilgili açıklama yaparak, SPK’nın halka açık şirketlerde denetim yapmasının normal olduğunu, ancak son zamanlarda bunun iktidara muhalif medya organlarına baskıya dönüştüğünü belirtti.

TGC’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “SPK’nın objektif bir denetim mekanizmasını işlettiğini kamuoyu ile paylaşması gerekir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka açık şirketlerde denetlemelerde bulunması yasayla belirlenmiş görevlerinden biridir. Ancak son zamanlarda iktidara muhalif gazetelerde bu tür denetimlerin çok sık ve yoğun olarak yapıldığı gözlenmektedir. Sermaye Piyasası Kurulu bu denetlemeleri içinde gazeteleri de barındıran tüm halka açık şirketlerde nesnel bir biçimde gerçekleştiriyorsa bunu kamuoyu ile de paylaşmalıdır. Kamuoyunda inandırıcılığı sağlamanın tek yolu budur diye düşünüyoruz. Aksi halde iktidara muhalefet eden basın kuruluşlarına yeni bir baskıdan söz etmek kaçınılmaz olacaktır. Taraf Gazetesi’ne başlatılan denetlemeyi de bu açıdan gördüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Editör: TE Bilisim