Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel, Eskişehir’de katıldığı ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu toplantıda solcuları ve CHP’yi eleştirdi. Türkiye’de solcuları 29 Ekim ve 10 Kasım gibi törenlerin birleştirdiğini belirten Sertel, "Bizim aramızda 4s eksik. Bunlar nedir? Bunlar 'saygı, sevgi, sol ve sadakat'. CHP merkez sağa açıldığı kadar merkez sola da açılmalı." dedi.

Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) ve Memleket Sevdalıları Derneği (MSD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Nereye Gidiyor?’ toplantılarının ‘Medya ve Siyaset’ isimli paneli Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP’li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın başkanlığında gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi katıldı.

Gazetecilik ve medya tarihine de değinen Sertel, 80’li yıllardan sonra 2,5 medya ve 2,5 parti sisteminin geldiğinin altını çizdi. Konuşmasında iktidarı da yüklenen Sertel, Türkiye’deki solcuları ve CHP’yi de eleştirdi. Solculara yönelik bir özeleştiri de bulunan Sertel, solcuların akıllı olduğunu ancak aralarında 4S’nin eksik olduğunu vurguladı. "Bizim aramızda 4s eksik” diyen Sertel, şöyle dedi: "Bu 4s nedir? Bunlar, sevgi, saygı, sol ve sadakat. Bizde bunlar eksik. Biz birimizi çok özen göstermeliyiz. Bakın bizi meydanlar birleştiriyor. 29 Ekimler, 10 Kasımlar birleştiriyor. Ayrıştırmaları ön plana çıkarmamalıyız."

Türkiye’de yüzde 35 solcuların oy potansiyelinin olduğunun altını çizen Sertel, oysa Atatürk ve Cumhuriyet’e bağımlılık açısından bu rakamın yüzde 80’le çıktığını kaydederek, "Bakın CHP merkez sağa açıldığı gibi merkez sola da açılmalı. Derneklerle, vakıflarla, sivil toplum kuruluşlarıyla kaynaşmalı ve daha iç içe olmalı." diye konuştu.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Sertel, "Bakın şuanda Türkiye ile Suriye’nin ne gibi bir problemi var ki bu kadar müdahil olunuyor. Suriye ile bunların Müslümanlığı farklı. Bunlar 'euro euro' diye tesbih çekiyorlar. Ben bunların cami de tespih çekerken 'euro euro' dediğini düşünüyorum. Bunların Müslümanlığı inandırıcı gelmiyor. İnsana yapılan zulme dimdik durmak yerine göz yumuyorlar." şeklinde konuştu.

İPEKÇİ’DEN ERDOĞAN’A: SÖZDE BAŞBAKAN

Cezaevlerinde tutuklu bulunan gazetecilerin terörist olmakla suçlandığını belirten Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de "Başbakan Erdoğan bu gazeteciler için sözde gazeteci söylemini kullanıyor. Ben de Başbakan için 'sözde başbakan' diyorum." ifadelerini kullandı.

ABAKAY: BAŞBAKAN, SEN DE DAĞA ÇIK

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ise Başbakan Erdoğan’a ‘dağa çık’ önerisinde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın BDP’ için "Terör örgütüyle aranıza mesafe koyun. Koymuyorsanız, o zaman siz de dağa çıkın" sözlerini söylediğini hatırlatan Abakay, şöyle konuştu: "Şimdi bende buradan diyorum. BDP ile terör örgütü ile arana mesafe koy. Eğer mesafe koymayacaksan. O zaman sende dağa çık."

Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yakut, CHP Milletvekilleri Kazım Kurt ve Süheyl Batum, CHP İl Başkanı Erman Gölet ve CHP Odunpazarı İl Başkanı Erdal Çakıcıer de dinleyici olarak katıldı.

Editör: TE Bilisim