Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) görevlilerinin Taraf gazetesinin yazı işlerinde inceleme yapmasını eleştirdi. Güç, “Bu rahatsızlık yaratmak için yapılmış bir şey, baskı kurmak için yapılmış bir eylem.” dedi.

SPK görevlileri dün Taraf gazetesinin yazı işleri katında incelemelerde bulunmuş, toplantı öncesi yazı işleri masasına oturmuştu. Basın meslek kuruluşları, SPK’nın bu tavrını muhalif basını sindirmeye yönelik girişim olarak değerlendirdi.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç de gazetelere yönelik baskının ilk olmadığını hatırlattı. Güç, “Bu ilk değil. Evvelden beri gazetelere baskı yapılıyor, el konuyor. Yönetim katına giriyorlardı. Yazı işlerine tabi ki gelmiyorlardı. Hiçbir şekilde gelip de yazı işlerinde inceleme yapma hakları yok. Yazı işlerinde neyi denetleyecekler? Yazı işlerinde para alım satımı ile ilgili bir durum yok. Haber merkezi. Bu rahatsızlık yaratmak için yapılmış bir şey. Bu baskı kurmak için yapılmış bir eylem.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim