İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Arnavutköy’de hafriyat taşımacılığı yapan Orhan ve Osman Karakaya kardeşler, geçtiğimiz Ocak ayında kaza yapan TIR’larının yanlış tamir edilmesini mahkemeye taşıdı. Sigorta şirketinin yönlendirmesiyle anlaşmalı bir tamirhaneye gönderilen kardeşlerin çilesi 5 aydır devam ediyor. Durumu yargıya taşıyan Orhan Karakaya, “Eğer ben aracı tamir edildi dedikleri şekilde alıp kullansaydım bu tam bir cinayet olurdu. Kaza yapsam bunun sorumlusu kim olacaktı? Kaza sonrası hayatım karardı, kredilerimi bile ödeyemiyorum.” dedi.

Hafriyat taşımacılığı yapan Karakaya kardeşler, kaza yapan TIR’larının yanlış tamir edilmesini mahkemeye taşıdı. Sigorta şirketinin kendilerini yönlendirdiği servisin araçlarını hatalı tamir ettiğini ve yüksek fatura çıkardığını söyleyen Orhan Karaya yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Geçtiğimiz Ocak ayında ağabeyim kaza yaptı. Kazada TIR ve dorse zarar gördü. Kazanın ardından sigorta şirketini arayarak durumu anlattım. Şirket, yetkili servis yerine kendilerinin anlaşmalı oldukları başka bir servise yönlendirdi. Yaklaşık 3 hafta sonra aracımı teslim edeceğini söylenen servis görevlileri masrafın ise en fazla 25 bin TL tutacağını söyledi.”

Tamir sürecinde aracına takılan parçaların ‘çıkma’ tabir edilen malzemeler olduğunu anlatan Karakaya, “Aracım tamir edilirken ustaların yanına giderek süreci izledim. Benim onayım olmadan hayati önem taşıyan ön dingil dediğimiz parça başka bir araçtan alınarak ‘çıkma’ tabir edilen şekilde takılmış. Kabin bağlantı yayları, makas bağlantıları gibi aracın emniyetli bir şekilde yol almasını sağlayan parçaların tamirinde hatalar olduğunu tespit ettim.” dedi.

Aracın bu şekilde trafiğe çıkması halinde bir faciaya yol açabileceğini belirten Karakaya, yaptığı görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. aradan birkaç gün geçtikten sonra servisten arandığını kaydeden Karakaya, “Aracın direksiyonundaki problemin kendileri tarafından çözülemediği için yetkili servise gönderileceğini ve benim onay vermemi istediler. Tamam dedim ve bende aracı görmek için yetkili servise gittim. Yetkili servisteki ustalar aracımı incelediğinde şase yamuk çıktı. Kabin bağlantı yayları ve daha birçok konuda hatalar ortaya çıktı.” diye konuştu.

“HAYATIM KARARDI, KREDİLERİMİ ÖDEYEMİYORUM”

Tüm bu işlemlerin ardından aracının tekrar uzman tarafından inceleneceği söylenen Karakaya, aracının yaklaşık 5 aydır yetkili serviste beklediğini belirtti. Kaza tarihinden bu yana ticari anlamada kayıp yaşadığını anlatan Karakaya, “Eğer ben aracı tamir edildi dedikleri şekilde alıp kullansaydım bu tam bir cinayet olurdu. Aracı bu şekilde kullanıp kaza yapsam bunun sorumlusu kim olacaktı. Ticari kaybım, itibarım zedelendi. Bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. Ödemek zorunda olduğum kredilerim var, ödeyemiyorum. Tüm bu süreci yargıya taşıdık. Adalete güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim