Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Tonya Çevre Platformu, Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. Platform adına yüzlerce kişiden oluşan kalabalığa hitap eden Sümer Özkan, ilçesinin doğal yapısına kastedecek çimento fabrikası ve onlarca taş ocağı girişimiyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Özkan, Tonya'nın doğal yapısının korunmasını istediklerini vurguladı.

Sümer Özkan, Tonya'da yoksulluğun önlenmesi için mevcut üretim ilişkilerinin modern hale getirilmesini, turizm yatırımları yapılmasını, küçük üretimlerin teşvik edilmesini istedi. Yerel yöneticilerin şirketlerin yanında değil, halkın yanında yer almasını talep eden Özkan, "Kısacası Tonya'nın doğasının aynen korunması, çocuklarımızın da Tonya'da yaşayabileceği bir gelişme, büyümenin sağlanmasını istiyoruz. ” diye konuştu.

Sümer Özkan, şöyle devam etti: “Sayın Çevre Bakanımızın da çevreyi koruma bakanı olmasını istiyoruz. Şirket yatırımlarını esas alan bir anlayışla çevre bakanı olmak, en üst düzeyde de olsa çevreye yabancılaşacaktır.16 adet taş ocağı ile delik deşik edilecek ve toz bulutlarının insafına bırakılacak bir Tonya adına, tarif edilen gelişme ve büyüme iddiaları, Tonya insanının hayatına yabancıdır. Böylesi bir büyüme ve gelişme, çimento fabrikası girişimcileriyle işbirlikçilerinin büyümesi ve gelişmesi dışında bir anlam ifade etmeyecektir. Tonya insanı felaketin farkındadır. Karşı duruşlarını da basın açıklamaları, imza kampanyaları ve bilimsel toplantılar düzenleyerek, tüm demokratik yöntemleri kullanarak göstermektedirler.
Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizler yasa dışı insanlar değiliz. Tamamen demokratik yöntemlerle hayatını savunan Tonyalıların gayretini görmezden gelmeyiniz... Şu nokta çok iyi bilinmeli ki, yaşam alanlarımızı şirketlerin ve yerli işbirlikçilerinin sofrasına sunmayacağız.”

Editör: TE Bilisim