Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
Trabzon’un Tonya ilçesinde bulunan 350 civarındaki eski taş evler turizme kazandırılacak. Yerel mimari özellikle korunarak restore edilecek evler, turizm amaçlı kullanılacak. Projemiz ile bölgenin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl ve Ayder’e alternatif bir turizm destinasyonu oluşturulması hedefleniyor.

    Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ile Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği üyeleri, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret ederek hazırladıkları projeyle ilgili bilgiler verdi. Karadeniz Bölgesi'nin kalkınmasında en önemli sektörün turizm olduğunu söyleyen Vali Kızılcık, ilin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmayı desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

    Bölgedeki taş evlerin restore edilip turizme kazandırılmasının geçmiş kültürün geleceğe taşınması açısından önemli olduğunu vurgulayan Kızılcık, “Bu proje çok iyi düşünülmüş, kültürümüzü gelecek nesillere taşıyacak. Turizme kazandırılmasıyla da insanlarımız para kazanacaklar. İnanıyorum ki ilk etapta tespit edilen 350 adet taş evin restorasyonu tamamlandığında Tonya ilçemizin çehresi değişecektir.” dedi. Vali Kızılcık, ayrıca Tonya heyetine projenin gerçekleşmesi için DOKA ve Avrupa Birliği fonlarından da istifade edilmesini önerdi.

    Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği Başkanı Özgür Güldal da ‘Kumyatak Ekolojik Turizm Projesi’ hakkında Vali Kızılcık’a bilgi verdi. Üzerinde çalıştıkları proje ile Tonya’da Uzungöl ve Ayder’e alternatif bir turizm destinasyonu oluşturacaklarını anlatan Güldal, “İlçemizdeki 350’ye yakın taş evi var. Bunların yerel mimari özeliklerini koruyarak turizm için kullanılmalarına imkan sağlayacağız. Böylece hem bölgemiz hem de ülkemize turizm alanında önemli gelişmeler kaydetmiş olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim