En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Batman Aydın-Der Kadın Komisyonu, Kadın Dayanışma Derneği, Sosyal Gelişim Derneği ve Girişimci Kadınlar Derneğine üye bir grup kadın, 15 yaşındaki Hatice Daşlı’nın yakınları tarafından öldürüldüğü Batman çayı kenarına karanfil bıraktı.

        Suya karanfil atan bayanlar, ardından basın açıklaması yaptı. Kadın cinayetlerini namus cinayeti olarak meşru kılmaya çalışan zihniyetin günümüz dünyasında varlığını hala koruyabilmesinin içler acısı bir durum olduğuna vurgu yapan kadınlar, Daşlı cinayetinin egemen eril sistemin dışa vurumu olduğunu ileri sürdü. Son dönemlerde kadın cinayetlerinde var olan artışın kabullenilemez bir hal aldığına dikkat çerken kadınlar, bütün sivil toplum kuruluşlarının kadın cinayetlerine tepki göstermesini istedi.

        Bir kadını hunharca parçalayıp çay yatağına atan zihniyetin hiçbir meşru tarafı olmadığını belirten kadınlar, “Gerekçe ne olursa olsun özelde kadın cinayetleri genelde tüm katliamlar meşru görülemez, gözükemez.” dedi.

        Hatice Daşlı'nın, kuzenlerinin tecavüzüne uğradığı, hamile kaldığının ortaya çıkması üzerine aile meclisi kararıyla öldürülerek Batman çayının kenarına atıldığı tespit edilmişti.
Editör: TE Bilisim