Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Batman’da töre cinayetine kurban giden 15 yaşındaki H.D.'nin cenazesi Batman Bölge Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor.

    Bugüne kadar cenazeyi almak için kimsenin müracaat etmediğini öğrendiklerini belirten Batman Belediye Başkan Yardımcısı ve Selis Kadın Danışma Merkezi Başkanı Gülistan Akel, aileden bir talep gelmediği takdirde kadın kurumu olarak cenazeye sahip çıkacaklarını söyledi.

    17 Aralık tarihinde Batman Çayı'nda ölü olarak bulunan, Batman Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yaptıkları ortak çalışmalarda tecavüze uğradığı ve aile meclisinin kararıyla töre cinayetine kurban gittiği iddia edilen H.D. adlı 15 yaşındaki kızın cenazesi, Batman Bölge Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor.

    H.D.'nin cesedini almak için henüz kimsenin müracaatının olmadığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Batman Belediye Başkan Yardımcısı ve Selis Kadın Danışma Merkezi Başkanı Gülistan Akel, böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzücü olduğunu söyledi.

    CENAZEYE KADINLAR SAHİP ÇIKACAK

    Yaşanan olayın vahşet olduğunu belirten Akel, “Ortada katledilmiş kimsesiz bir kadın cesedi var. Hastane yönetimiyle görüştük. Henüz cenazeyi almak için kimsenin müracaatı olmamış. Yakınları tarafından müracaat olmazsa biz kadın kurumları olarak cenazeye sahip çıkacağız.” dedi.

    Artık kadınların şiddet ve katliamlarla anılmadığı bir dünya gerçekliğinden hareket ederek mücadelelerini devam ettireceklerini belirten Akel, Batman belediyesi olarak iki kadın kurumuyla bu olayı takip edeceklerini söyledi.

    Selis Kadın Danışmanlık Merkezi ve Hevi Umut Kadın Atölyesi ile bu olayı takip edeceklerini belirten Akel “Yaklaşık bir hafta önce Batman çayında ölü olarak bulunan ancak dün kimliği açıklanan bir kadın katliamı ile karşı karşıyayız. Bizim açımızdan özellikle kadın katliamlarına karşı mücadele yürüten kurumlar açısından vahim ve acı bir olay. Kadın kurumlarımızın olayla ilgili dünden beri girişimleri başladı. Netleşen bir durum var katledilen H.D. adlı 15 yaşında bir kadın var. Ve cenazesi hala Batman bölge devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. Son aldığımız bilgilere göre henüz cenaze talebi olmamış. Biz kadın kurumlarımız ile birlikte bekliyoruz. Aile tarafından bir girişim gerçekleşmediği zaman bu kadının sahipsiz olmadığını özellikle kadın adına girişimimizin devam ettiğini belirtmek gerekiyor. Gerekirse biz cenazesini sahipleneceğiz. Defin işlemlerine katılarak orada bulunacağız.” şeklinde konuştu.

    İddiaya göre, H.D’nin kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin tecavüzüne uğradığı, tecavüzden kimselere bahsetmeyen H.D.’nin hamile olduğunun ortaya çıkması ile aile meclisinin kararıyla Batman Çayı’na getirilerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

    Batman Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yaptıkları ortak çalışmalarda 7 kişiyi gözaltına alan polis, yapılan sorgularının ardından H.D.'nin dedesi R.D., amcaları H.D., ve E.D.,’yi adliyeye sevk etti. Hakim karşısına çıkan zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu. H.D.’ye tecavüz ettikleri ileri sürülen S.D. ve Ö.D.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim