İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Yakınları tarafından tecavüz edilerek öldürülen 15 yaşındaki 4 aylık hamile H.D.’nin cenazesi, Batman Bölge Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındı.

    Batman Çayı'nda ölü olarak bulunan, Batman Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yaptıkları ortak çalışmalarda tecavüze uğradığı ve aile meclisinin kararıyla töre cinayetine kurban gittiği iddia edilen 15 yaşındaki 4 aylık hamile H.D’nin cenazesi, teslim alındı.Yaklaşık bir haftadır Batman Bölge Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenaze uzun polis aracı konvoyu eşliğinde Diyarbakır’a gönderildi.

    Bir haftadır Batman Bölge Devlet Hastanesi morgunda bekletilen H.D’nin iddiaya göre kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin tecavüzüne uğradığı, tecavüzden kimselere bahsetmeyen H.D.'nin hamile olduğunun ortaya çıkması ile aile meclisinin kararıyla Batman Çayı'na getirilerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

    Batman Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yaptıkları ortak çalışmalarda 7 kişiyi gözaltına alan polis, yapılan sorgularının ardından H.D’nin dedesi R.D., amcaları H.D., ve E.D.,'yi adliyeye sevk etti. Hakim karşısına çıkan zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu. H.D,’ye tecavüz ettikleri ileri sürülen kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim