Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Kayseri'de kızı ile damadının boşanma davası devam ederken torununa basit cinsel istismar suçundan tutuksuz yargılanan 48 yaşındaki dede berat etti. Davayı suçlamada bulunan damadın şikayetten sonra kayınpederine gönderdiği barışma isteği içeren mesajlar çözdü.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen çocuğa basit cinsel istismar davasını suçlamada bulunan damadın sanığa olay sonrası gönderdiği telefon mesajları çözdü. K.Ö., boşanma davası devam eden eşinden olan kızı A.Ö.’ye dedesi A.Ş. tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla dava açıldı. Bugün görülen duruşmada taraflar hazır bulundu. Duruşmada 8 yaşındaki mağdur A.Ö. de bulundu. Tutuksuz yargılanan dede A.Ş., suçlamaları kabul etmeyerek “Damadım ve kızımın boşanma davaları sürüyor. Kızım ve torunum benim yanımda kalıyor. Çocuğu okuldan almış ve 3 aydır damadımın yanında kalıyor. Çocuğu öğütlemiş. Bana atmadığı iftira kalmadı. Kızım ile tekrar barışmak istedi. Kızım 'olmaz' deyince aynı gün bu şekilde dava açtı.” şeklinde savunma yaptı.

Şikayetçi damat K.Ö. ise, sanığın yalan söylediğini barışma mesajlarını olaydan önce gönderdiğini öne sürdü. Şikayetçi olduğunu söyledi. Pedagog gözetiminde dinlenen mağdur A.Ö. de annesini sevmediğini babasında kalmak istediğini ve dedesinin bacaklarını cimcikleyerek ve bıçak göstererek ‘Bunları başkansına anlatırsan boynunu kesip itlere atarım’ diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. Annesinin erkeklerle otele gittiğini de iddia etti.

Mahkemede tanıklık yapan anne Ş.Ö. ise boşanma aşamasında olduğu eşinin babasına kızını öğütleyerek iftira attığını söyledi.

Mahkeme başkanı dedenin telefonuna gelen olayla ilgili mesajların tarihlerini çıkarttı. Damadın barışma mesajlarını şikayetçi olduktan sonra attığı ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Karşılıklı suçlamalarınıza bari çocuğa yansıtmayın” diyerek her iki tarafa da tepki gösterdi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, suçlamalarla ilgili somut delil bulunmadığı gerekçesiyle dede A.Ş.’nin beratına karar verdi. Dede A.Ş. damadından davacı olacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim